Tove, 21, har varit försvunnen sedan 15 oktober.
Tove, 21, har varit försvunnen sedan 15 oktober. - Foto: Mikael Fritzon/TT, Missing People

Tidslinjen visar: Allt vi vet om kvällen Tove försvann

Polisen arbetar febrilt med sökandet efter försvunna Tove, 21, som saknas efter en utekväll i Vetlanda den 15 oktober. Här är allt vi vet om kvällen hon försvann.


Försvinnandet av den 21-åriga Tove, ställer många frågetecken bland polisen. Nyheter24 samlar allt du behöver veta om utekvällen som ledde till hennes försvinnande.

15 oktober

Det var en lördagkväll och Tove gick ut för att festa i centrala Vetlanda. Hon och två vänner, som just nu är misstänkta för människorov, tar sig till restaurang Nöjet.

Väl på plats ska det, enligt uppgifter till Aftonbladet, ha varit en konflikt mellan Tove och hennes två vänner.

16 oktober

Vid midnatt uppger barchefen på restaurangen till Aftonbladet att han hade suttit och pratat med Tove i cirka tio minuter. Tove hade frågat flertalet gånger om barchefen sett till en av vännerna hon befann sig där med.

Drygt en timme senare lämnade Tove och de två vännerna restaurangen och beger sig mot Storgatan.

Strax innan 02.00 pratar Tove i telefon med sin pojkvän, som uppger att ingenting ovanligt sades under samtalet.

En halvtimme senare ringer Tove tillbaka till sin pojkvän och meddelar att hon är på väg hemåt. I häktningsframställan anger åklagaren att det är vid denna tid som de två vännerna är misstänkta för människorov. Kvinnorna menar att de hade åkt till McDonald's vid 02.45.

Strax innan 04.00 samma natt återfinns det sista spåret efter Tove, vars mobiltelefon vid tiden hade koppat upp sig mot en telefonmast norr om staden. Morgonen efter återfinns hennes cykel, som hon gick med från Nöjet, fastlåst vid en adress som enligt polis inte är kopplad till Tove på något sätt.

Vid 11.00 på söndagen anmäls Tove försvunnen då hon inte gått att få tag på.

17 oktober

Måndagen den 17 oktober tas de två vännerna in på förhör. Polisen söker med hundpatrull och tar sig till en av de misstänktas bostad.

Vid 11.30 anhålls bägge kvinnorna skäligen misstänkta för människorov.

Polisen letar efter Tove. Bildkälla: Mikael Fritzon/TT

19 oktober

På förmiddagen drar en stor sökinsats igång, med hundpatrull, helikopter och drönare, både i centrala Vetlanda och strax utanför staden.

Hemvärnet kallas in efter det att polisen inleder en särskild händelse och de går samtidigt ut med signalement på Tove. Nyhetsmedier går ut med bild.

20 oktober

Sökinsatsen fortsätter. Även Missing People kallas in.

– I nuläget är vi fortfarande kvar i samma läge som igår, vi fortsätter söka av och leta efter henne men vad jag vet har det inte inkommit något nytt vad det gäller sökinsatsen, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson för polisregion Öst, till Nyheter24.

Polisen har fortfarande hopp om att hitta Tove vid liv.

Missing People kallades in. Bildkälla: Mikael Fritzon/TT

Omkring lunchtid häktas de båda kvinnorna på sannolika skäl misstänkta för människorov. Åklagaren menar att risken finns att de undanröjer bevis. De får inte längre ta del av nyhetsrapportering på sociala medier, umgås med andra eller ta emot besök.

Kvinnorna nekar till brott. Några klasskompisar beskriver den ena kvinnan som manipulativ och självgod, medan den andra kvinnan benämns som tyst, lugn och ensam.

Under torsdagen säkrade polisen övervakningsfilmer från Nöjet. P4 Jönköping rapporterar att vänner till en av de misstänkta personerna träffade Tove ute. Tillsammans ska de ha gått hem och pratat ut hos den misstänkta kvinnan för att reda ut ett bråk, varpå Tove vid tretiden cyklat hem.

21 oktober

På fredagseftermiddagen meddelade polisen på sin hemsida att man avslutar den regionala särskilda händelsen, med de resurser som detta inneburit, och därmed avslutar man också den den stora sökinsatsen efter 21-åriga Tove.

– Vi kommer att gå in i en utredningsorganisation för grova våldsbrott, säger Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef på Höglandet, till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!