Olof K Gustafsson budade på Dumpen.se.
Olof K Gustafsson budade på Dumpen.se. - Foto: Skärmavbild/Youtube/anisdondemina och Johan Nilsson/TT

Olof K Gustafsson om pedofili: "Dödsstraff bör återinföras"

Olof K Gustafsson, vd för Pablo Escobars bolag, var med och budade på pedofiljägarsajten Dumpen.se – för att bevara den och för att svenska straff, enligt 29-åringen, är otillräckliga.
– Dödsstraff bör återinföras, säger Gustafsson till Nyheter24.


På sajten Dumpen.se, som drivs av dess ansvariga utgivare Sara Nilsson och den tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg, konfronteras påstådda pedofiler som sedan hängs ut med namn och bild.

Tillvägagångssättet har både hyllats och mött stark kritik – inte minst sedan två utpekade personer tagit sina liv. Här kan du läsa vad Sara Nilsson sade om självmordet.

Dumpen.se låg ute till försäljning

I förra veckan var sajten återigen uppe på tapeten, men då eftersom domännamnet Dumpen.se auktionerades ut hos Kronofogden. Anledningen till auktionen var Sara Nilssons privata skulder.

"Det rör mina gamla skulder på 168.000 som kronofogden tänkte att de kunde få in genom att sälja domännamnet. Håller på och pysslar med mina fordringsägare så att skulderna återkallas", skrev Nilsson i ett inlägg på Facebook då. 

Men genom diverse bidrag kunde Nilsson betala av huvuddelen av skulderna och hon meddelade därför att auktionen skulle komma att avbrytas.

Olof K Gustafsson budade på Dumpen.se

Innan dess hann dock 29-årige Olof K Gustafsson, känd som vd för knarkbaronen Pablo Escobars bolag, lägga flera bud. För Nyheter24 uppgav Gustafsson att han, om han hade vunnit domännamnet, planerat att bevara sajten och lämna tillbaka den till Sara Nilsson – men på ett villkor.

Läs här om villkoret som Olof K Gustafsson hade haft för att ge tillbaka Dumpen.se.

Olof K Gustafsson: "Dödsstraff bör återinföras"

I samband med budgivningen skrev Olof K Gustafsson att "alla jävla pedofiler borde hängas och dö" i ett inlägg på Twitter. När Nyheter24 ber 29-åringen utveckla säger han:

– Jag tycker att Sverige har blivit ett sånt samhälle där det inte finns några riktiga straff för de brott som begås. 

– Det är stor skillnad mot USA där man faktiskt både sätter dem i fängelse och hänger ut dem publikt. Alla straff i Sverige bör skärpas och dödsstraff bör återinföras, så att det finns grava konsekvenser för bland annat pedofili och andra saker såsom mord. Dödar man någon så borde man bli dödad. 

Men hur tänker du kring behandling mot pedofili?

– Jag tror inte att man kan vårda en pedofil, tyvärr. Det tror jag inte personligen. 

Det finns emellertid forskning som visat att behandling mot pedofili är en möjlighet.

Bland annat har en studie, ledd av Christoffer Rahm som är chefsöverläkare i psykiatri och forskare vid institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska Institutet, visat att ett läkemedel mot prostatacancer minskar risken för att män med pedofili begår sexuella övergrepp.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!