Bilderna är genrebilder.
Bilderna är genrebilder. - Foto: Stella Pictures och Janerik Henriksson/TT

Ikeas hån mot Skansenakvariet hyllas: "Genier"

Den dödligt giftiga kungskobran Houdini, som tidigare gick under namnet Sir Väs, har rymt från Skansenakvariet – något som möbeljätten Ikea valde att lyfta i en skämtsam reklambild.


Det var i lördags som kungskobran Sir Väs rymde från Skansenakvariet. 

Den stora giftormen, som efter rymningen fått det nya namnet Houdini, tog sig ut ur sin inhägnad via en taklampa och man söker nu febrilt efter ormen. 

— Märk väl, den är inte ute. Men folk får för sig så mycket. Det är ett antal personer som kommit fram och sagt att de hör hur det prasslar i buskarna. Ja, då är det gråsparvar de hör, säger Jonas Wahlström vid Skansenakvariet till TT.

Här kan du läsa mer om hur man letar efter kungskobran Sir Väs.

Ikea om lampan: "Omöjlig att slingra sig ur"

Rymningen har blivit mycket uppmärksammad i sociala medier och under tisdagskvällen passade Ikea på att skämta till det i en reklambild för en av möbeljättens taklampor.

"VIRRMO, omöjlig att slingra sig ur", skriver företaget i ett inlägg på Facebook. På bilden i inlägget står det också "ormsäker". 

Ikeas skämt hyllas: "Briljant"

Det skämtsamma inlägget hyllas nu bland kommentarerna.

"Briljant!", skriver en person.

"Ikeas marknadsförare är som vanligt genier!", skriver en annan.

Vissa skämtar också till det och föreslår att Ikea-lampan i stället ska heta "Ormaturen" eller att andra företag ska följa i möbeljättens lustiga fotspår:

"Och snart kommer Gevalias version - när man får oväntat besök".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!