Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing People i Jönköpings län, söker efter försvunna Tove i Vetlanda.
Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing People i Jönköpings län, söker efter försvunna Tove i Vetlanda. - Foto: Missing People och Thomas Johansson/TT

Över 2 000 människor har sökt efter försvunna Tove: "Ger inte upp"

Över två veckor har gått sedan 21-åriga Tove försvann efter en utekväll i centrala Vetlanda. Trots omfattande sökinsatser har den unga kvinnan ännu inte hittats.
– Vi ger inte upp, säger Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing People i Jönköpings län, till Nyheter24.


Det var under lördagen den 15 oktober som Tove, 21, besökte nattklubben Nöjet i centrala Vetlanda för att därefter, under natten mot söndagen den 16 oktober, försvinna spårlöst. 

Sedan dess har två kvinnor, som Tove är bekant med sedan tidigare, häktats på sannolika skäl misstänkta för människorov. 

Här kan du läsa vad vi vet om kvällen då Tove försvann i Vetlanda.

Över 2 000 människor har sökt efter Tove i Vetlanda

Samtidigt har polis såväl som frivilliga genomfört omfattande sökinsatser efter Tove, men hittills utan framgång. En rad olika platser har genomsökts av frivilliga från organisationen Missing People, bland annat under den gångna helgen.

– Vi har ju ett samarbete med polisen och de ger ju oss områden, så det har varit både i centrala delarna av Vetlanda och även i utkanten av Vetlanda, berättar Tessan Jigfjord, operativ chef på Missing People i Jönköpings län, för Nyheter24.

Under de sökinsatser man genomfört har strax över 2 000 människor deltagit hittills.

– Många känner henne eller känner familjen eller känner någon ur familjen, så det är mestadels Vetlanda-folk, säger Jigfjord och uppger att många av de frivilliga återkommer och söker flera gånger.

Tessan Jigfjord om sökandet: "Alla har ett mål"

Stämningen under sökinsatserna har, enligt Tessan Jigfjord, varit god och fokuserad.

– Alla har ett mål. Det är ingenting annat, utan nu ska vi hitta någon, säger hon och betonar att det från och till är "tryckt stämning".

– Man har i bakhuvudet vad det är vi håller på med. 

Flera familjemedlemmar har varit på plats i samband med att Missing People letat efter Tove. 

– Det är de som ser till att vi och andra frivilliga får mat och dryck. De tvättar våra västar. De är en del av det hela, säger Jifgjord. 

Missing People: "Vi ger inte upp"

Även om uppslutningen varit god har de frivilliga blivit något färre för varje sök.

– Jag har suttit i ett långt samtal med anhöriga och med polis och vi kom fram till att vi kommer inte att söka i helgen i och med att vi ser att antalet deltagare sjunkit, säger Tessan Jigfjord och uppger att hon förstår att insatserna kan vara jobbiga "både fysiskt och psykiskt".

I stället planerar Missing People nya sökinsatser efter försvunna Tove till helgen därpå, om inte polisen uppmanar organisationen till annat. 

– Vi letar tills det att anhöriga eller polis säger stopp. Vi har ärenden från 2012, så vi fortsätter även om det drar ut på tiden, säger Jigfjord och avslutar:

– Vi ger inte upp, utan vi fortsätter, och det har jag sagt till de anhöriga. Någonstans är hon ju. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/