Tullen i "Gränsbevakarna Sverige" stoppar en arg man.
Tullen i "Gränsbevakarna Sverige" stoppar en arg man. - Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Arg man stoppas av tullen – här sliter han av sig byxorna

I "Gränsbevakarna Sverige" på Kanal 5 stoppar tullen en man, efter att ha fattat misstankar kring fyra hundvalpar i bakluckan. Men under kontrollen brusar mannen upp rejält, och markerar sitt missnöje genom att visa upp sin nakna bakdel för tullen.


Något som ökat lavinartat är smugglingen av hundar, en kriminell verksamhet som omsätter enorma belopp. 2021 gjordes 523 försök att föra in illegala hundar i Sverige, vilket är långt över en fördubbling på bara några år. 

Många av de illegala hundarna kommer från Östeuropa, och i “Gränsbevakarna Sverige” på Kanal 5 stoppar hundföraren Malin en bil som kommit med färjan från Tallin till Kapellskär. 

Hundföraren Malin hittar fyra hundvalpar i bakluckan. Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Tullen hittar gömda hundvalpar i "Gränsbevakarna Sverige"

I bilens baklucka hittar tullen då fyra små hundvalpar i en bur, övertäckt av en filt, och börjar då ana oråd. Detta då mannen under kontrollen inte ens nämnt djuren i fråga. 

Tullen beslutar att ta in bilen i garaget för att göra en kontroll av papper och chip på hundvalparna, och på så sätt ta reda på om mannen får ta med sig djuren eller inte. 

– Det känns ju lite skumt eftersom han lagt en filt över valparna, och att de fraktas på ett sådant sätt. Det känns inte helt hundra, säger tullinspektören Olivia.

Hundvalparnas bur var täckt med en filt. Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Tullen stoppar arg man – drar ner byxorna: "En del av arbetet"

Tullen ber mannen gå in i ett rum intill. Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Men väl inne på kontroll är mannen allt annat än glad. Det är när tullinspektörerna ber honom sätta sig i ett rum avsides som han gör det oväntade – och drar ner sina byxor i ren ilska. Sin bara bakdel riktar han därefter mot fönsterrutan som vätter ut mot tullpersonalen. 

– Det händer ju till och från att folk vi tar in beter sig lite barnsligt. Folk pekar fingret och drar ner byxorna och sådär, det händer ju till och från. Men det är en del av arbetet, säger tullinspektör Adam

Mannen är allt annat än glad. Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Mannen får fortsätta sin resa in i Sverige – efter tullens kontroll

Malin ringer Jordbruksverket om hundvalparna. Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Det är Jordbruksverket som avgör om valparna får komma in i Sverige eller inte. Och efter att samtal med myndigheten meddelar hundföraren Malin sina kollegor att valparna får komma in i landet. 

– De är vaccinerade som de ska, och de uppfyller kraven, förklarar Malin. 

Mannen kommer därmed endast få böter för att han inte deklarerade valparna, men får fortsätta sin resa in i Sverige. 

“Gränsbevakarna Sverige” sänds på discovery+ och Kanal 5.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!