Polisens avspärrning där 21-åriga Tove hittades död.
Polisens avspärrning där 21-åriga Tove hittades död. - Foto: Mikael Fritzon / TT

Tove, 21, hittad död – här är nya spåret i utredningen

Tove, 21, hittades död utanför Vetlanda på onsdagen. Nu kommer nya bevis i fallet – i form av övervakningsbilder på en bil med kopplingar till en av de häktade kvinnorna.


Det var natten mot den 16 oktober som Tove, 21 senast sågs i livet. Hon befann sig då på nattklubben Nöjet med de två kvinnorna i samma ålder som nu sitter häktade för människorov. Vad som hände sedan är inte känt. 

Enligt uppgifter till P4 Jönköping ska en av de häktade kvinnorna berättat för sina vänner att de tre blivit osams, och sedan gått hem till en av dem för att prata ut. Efteråt ska Tove ha cyklat hem.

Flera medier har skrivit att det har hörts höga dunsar från lägenheten och ljud som lät som sparkar, här kan du läsa mer om polisen sökande efter Tove.

Polisens nya bevis efter att Tove hittats död

De två kvinnorna som sitter häktade nekar till brott, men omhäktades på onsdagen innan kroppen hittats. 

Nu har polisen fått fram nya bevis i fallet. Övervakningsfilmer har fångat upp bilder på en bil som har koppling till en av de häktade kvinnorna. Bilen har setts två gånger på en nyckelplats i utredningen natten då Tove försvann, skriver Expressen.

Okänd dödsorsak 

Brottsrubriceringen mot de två häktade kvinnorna kvarstår. Under onsdagens presskonferens ville polisen inte ange hur Tove dött. 

– Vi kan i nuläget inte uttala oss om kvinnans dödsorsak, sa Rickard Finndahl då. 

Polisen bekräftar: Den kvinna som hittades död är Tove, 21

Nyheter24 har fått tillåtelse att publicera Toves namn och bild. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!