Under onsdagen kallade polisen i Vetlanda till pressträff med anledning av det fynd som gjordes under onsdagen
Under onsdagen kallade polisen i Vetlanda till pressträff med anledning av det fynd som gjordes under onsdagen. - Foto: Mikael Fritzon/TT/Missing People

Polisen bekräftar: Den kvinna som hittades död är Tove, 21

Under onsdagen kallade polisen i Vetlanda till pressträff med anledning av det fynd som gjordes under onsdagen – då hittades en avliden kvinna. Nu bekräftar polisen att den avlidna personen som hittats är försvunna Tove, 21.


Under onsdagen hittades en avliden kvinna i ett skogsområde sydöst om Vetlanda. Fyndet kopplades samman med försvunna Tove, 21, men då var kroppen ännu inte identifierad.

Polisen har den senaste tiden sökt efter 21-åriga Tove som försvann efter en utekväll i Vetlanda natten mellan den 15 och 16 oktober. Två veckor efter Toves försvinnande påbörjades arbetet under måndagen med att sänka vattennivåerna i Föredadammen i Vetlanda.

Polisen har tidigare sökt i andra vattendrag och över 2 000 personer har genom organisationen "Missing People" hjälpt till i sökandet efter Tove skriver Vetlanda-Posten

Polisen: "Nu går vi in i nästa fas"

Med anledning av fyndet höll polisen under onsdagskvällen en pressträff, där det bekräftades att den avlidna kvinna som hittats är Tove, 21.

– Jag har sett ett stort engagemang bland alla inblandande, polispersonal, allmänhet och flera andra. Jag riktar ett stort tack, sade Jonas Lindell, chef för lokalpolisområde Höglandet under pressträffen.

– Nu kan vi avsluta efterforskningen av den försvunna kvinnan. Nu går vi in i nästa fas.

Polisen kan än inte uttala sig om den sannolika dödsorsaken. 

Två unga kvinnor omhäktades under onsdagen

Under onsdagen omhäktades även de två unga kvinnor som misstänks för människorov i samband med Toves försvinnande. Båda kvinnorna har nekat till brott.

Under pressträffen sade polisen att de misstänkta är fortfarande häktade och misstänkta för människorov. Polisen sade också att det i nuläget inte finns fler misstänkta än de två unga kvinnorna.

De misstänkta har inte förhörts efter att kroppen hittats och polisen kommenterade inte om de två kvinnorna är medvetna om att polisen funnit kvinnan avliden. 

Nyheter24 har fått tillåtelse att publicera Toves namn och bild. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!