Ungdomar i A-traktor hyllas av polisen.
Ungdomar i A-traktor hyllas av polisen. - Foto: Claudio Bresciani / TT och Anders Bjurö/TT

Ungdomar i A-traktor hyllas av polisen: "Inte alltid logiska"

Att polisen hyllar ungdomar i A-traktor hör inte till vanligheterna, men polisen i Ronneby gör just det. Här är anledningen!


Sent på fredagskvällen fick två killar i A-traktor syn på en liten flicka som var ute i bara pyjamas och strumpor. De kontaktade polis och stannade kvar med flickan tills en patrull dök upp.

Polisen hyllar ungdomar i A-traktor

På de tio minuterna det tog innan polis var på plats hade flickan hunnit få sånt förtroende för ungdomarna att hon först inte ville släppa handen på en av dem, skriver polisen i Ronneby på sin Facebooksida.

När hon blivit modigare kunde hon berätta vad hon heter och var hon bor och fick skjuts hem till familjen som inte hunnit märka att hon var försvunnen. 

"Visade prov på stor omtanke" 

Det visade sig att den lilla rymlingen vaknat och fått för sig att smyga ut och gå en runda.

"Det visade sig att flickan hade vaknat och helt sonika fått för sig att smyga ut och gå en runda. Detta är en händelse som skulle kunna hända vem som helst. Barns tankar är inte alltid logiska", skriver polisen och fortsätter:

"Allt slutade lyckligt och det beror framförallt på våra båda ungdomar som trots sin ringa ålder ändå visade prov på stor omtanke."

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!