Tove, 21, hittades död strax utanför Vetlanda.
Tove, 21, hittades död strax utanför Vetlanda. - Foto: Mikael Fritzon/TT och Privat

Nya dykningar i Vetlanda – efter att Tove hittats död: "Omtag"

Polisen genomförde under måndagen nya dykningar i Vetlanda, som ett led i utredningen av det misstänka mordet på 21-åriga Tove.


Med hjälp av sjöpolisen från Stockholm fanns dykare på plats i Kvarndammen, rapporterar Vetlanda-Posten.

— Vi letar efter saker som kan vara av intresse och inget annat. Vi ligger lite lågt med vad vi sysslar med med tanke på var vi är förundersökningen, säger Rickard Finndahl, chef på polisens avdelning för grova brott på Höglandet, till tidningen.

— Det kommer upp saker titt som tätt och det behöver inte betyda att något sensationellt har hänt. Men vi tar omtag i utredningen, man kan missa saker.

Specialutbildad sjöpolis söker igenom dammen

Under två dagar har specialutbildad sjöpolis från Stockholm sökt igenom Kvarndammen i jakt på bevis. Dykare har använt sig av en metalldetektor men också ficklampor i det knappt tre meter djupa vattnet.

Till Expressen berättar dykledare Ricard Siewerts att de vill inte gå in på om det har gjorts fynd i Kvarndammen, men menar att om de hittar det de söker tidigt fortsätter de ändå att söka av hela området.

– Säg till exempel att vi hittar ett skjutvapen som vi letar efter - vad är det som säger att det inte ligger ytterligare ett vapen på botten?, säger Ricard Siewerts till tidningen.

Två misstänkta kvinnor sitter häktade

21-åriga Tove försvann efter en utekväll den 15 oktober och hittades den 2 november död i ett skogsområde utanför Vetlanda.

Två kvinnor i samma ålder sitter häktade för människorov, men har också delgivits misstankar om mord och gravfridsbrott.

På onsdagen kommer det att hållas häktningsförhandlingar med de båda misstänkta i Eksjö tingsrätt. Båda begärs nu häktade misstänkta för mord, gravfridsbrott och människorov.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Apple tappar stort i Kina

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.