Tove hittades död utanför Vetlanda den 2 november.
Tove hittades död utanför Vetlanda den 2 november. - Foto: Adam Ihse/TT & Privat

18-åringen misstänks för mordet på Tove: "Nedsatt livslust och dålig sömn"

En 18-årig kvinna sitter häktad misstänkt för mordet på Tove i Vetlanda. I en utredning beskriver hon tiden i häktet som påfrestande och berättar att hon haft självmordstankar.


21-åriga Tove misstänks ha blivit mördad den 16 oktober efter en utekväll i Vetlanda. På nattklubben Nöjet ska hon ha kommit i bråk med två unga kvinnor, som nu sitter häktade misstänkta för mord, människorov och gravfridsbrott.

De tre ska sedan ha gått hem till en av de misstänkta kvinnorna för att reda ut bråket. Vad som hände efter det är inte känt, men grannar har vittnat om dunsar från lägenheten den aktuella kvällen. 

Den 2 november hittades Tove död, i ett skogsparti utanför Vetlanda. Ingen dödsorsak har offentliggjorts.

Häktade 20-åringen om mördade Tove i Vetlanda: Mitt liv är förstört

Tove hittades öster om Vetlanda. Foto: Adam Ihse/TT

18-åringen beskriver uppväxten som trygg

Polisen fattade snabbt misstankar mot de två unga kvinnorna, 18 och 20 år gamla, som anhölls den 17 oktober. Båda förnekar brott, och har nyligen genomgått en liten rättspsykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning, som visar att ingen av dem lider av en allvarlig psykisk störning. 

I läkarintyget från sinnesundersökningen, som Nyheter24 tagit del av, beskriver 18-åringen sin uppväxt som trygg. Hon spelade både fotboll och handboll fram till sextonårsåldern, och säger sig inte heller ha haft några problem med kompisar. Däremot har hon under uppväxten varit i kontakt med Barn- och ungdomspsykiatrin. 

Skyller mordet på Tove i Vetlanda på 20-åringen

18-åringen beskriver tiden i häktet som påfrestande och att hennes nattsömn och aptit försämrats. 

Hon uppger också att hon upplevt en nedsatt livslust och haft flyktiga självmordstankar, men "utan någon egentlig dödsönskan eller konkreta självmordsplaner". 

Under undersökningen har 18-åringen även berättat att 20-åringen varit i slagsmål med Tove kvällen för mordet, och att hon betett sig märkligt. 

Här kan du läsa om att den häktade kvinnan anklagar sin kompis för inblandning i mordet på Tove.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.