Stockholm

Mordmisstänkta 20-åringen om kvällen Tove försvann: "Hon slog mig"

Tove hittades mördad utanför Vetlanda den 2 november.
Tove hittades mördad utanför Vetlanda den 2 november. Foto: Privat & Mikael Fritzon/TT

En 20-årig kvinna sitter häktad misstänkt för mordet på Tove. I en undersökning berättar hon om kvällen den mördade 21-åringen försvann – och bråket dem emellan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

21-åriga Tove försvann natten den 16 oktober efter en utekväll i Vetlanda. Den 3 november hittades hon död i ett skogsparti öster om staden. 

Dagen efter Toves försvinnande greps två unga kvinnor, som var bekanta med 21-åringen, och de sitter nu häktade misstänkta för mord, människorov och brott mot griftefriden. 

De båda förnekar brott, och har nyligen genomgått en sinnesundersökning, som Nyheter24 tagit del av. Den visar att ingen av dem lider av en allvarlig psykisk störning. 

"Betedde sig märkligt"

I den undersökningen, även kallad paragraf 7-undersökning, har den häktade 18-åringen sagt att 20-åringen och Tove "hamnat i handgemäng" på nattklubben Nöjet.

Enligt 18-åringen har de tre sedan gått hem till 20-åringen, varpå hon somnat. Senare under natten när hon var i badrummet och kräktes, ska Tove ha lämnat lägenheten.  

Hon berättar också att 20-åringen betett sig märkligt, dagen efter Toves försvinnande. 

Tove hittades mördad öster om Vetlanda. Foto: Adam Ihse / TT

20-åringen: Tove slog mig

20-åringen beskriver kvällen då Tove försvann annorlunda. Hon berättar att hon varit ute på lokal med 18-åringen och att Tove då ska ha slagit henne. 

Även hon berättar att de tre gått hem för att prata ut, och när de gjort det har Tove gått hem. 20-åringen ska därefter ha tagit hand om 18-åringen som mådde dåligt, för att sedan åka hem till sin mamma för att sova. 

Häktade 20-åringen om mördade Tove: Jag sörjer min döda vän

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.