Max har haft problem med cheddardippen under hösten.
Max har haft problem med cheddardippen under hösten. - Foto: Henrik Holmberg/Knut Fjeldstad/TT

Ändringen fick kunderna att rasa – Max svarar på kritiken: ”Alternativet…”

Max ändrade receptet på cheddardippen och det fick kunderna att rasa.
Men nu verkar alla ostälskare kunna andas ut.


Den smälta osten är mångas favorit på Max, men det har varit krångel med den populära dippen flera gånger under hösten. 

I somras kunde Nyheter24 rapportera om att cheddaren slutade säljas tillfälligt, vilket berodde på en transportfråga. 

Sedan började klagomålen om hur dippen smakade hagla in, och det visade sig att Max bytt recept. 

"På grund av rådande omvärldsläge så har vår ordinarie leverantör av smältost inte kunnat leverera de volymer som vi behöver. Vi har därför tillfälligt behövt ta in en ersättningsprodukt från en annan leverantör." skrev Max i en kommentar på Facebook.

Max ändring får kunderna att rasa: "Sista gången jag åt den"

Då är ostdippen på Max tillbaka

Men nu kommer glädjande besked för alla missnöjda kunder. Den "gamla" ostdippen är nämligen på väg ut på Max restauranger igen. Exakt när den är tillbaka överallt igen går inte att säga, det beror på när den tillfälliga tar slut.

– Eftersom försäljningen är olika på alla restauranger är det svårt att ge en exakt tidpunkt för när den tar slut, säger Lovisa Haeger, pressansvarig Max Hamburgerrestauranger till Nyheter24.

Enligt Lovis Haeger var förhoppningen att den tillfälliga dippen skulle smaka som den vanliga.  

– I vissa situationer kan det förekomma risker att den produkt vi valt plötsligt inte kan levereras. Vårt alternativ blir då antingen att inte servera något alls eller att hitta ett tillfälligt alternativ, säger hon och fortsätter:   

– När vi utvecklar och väljer produkter så gör vi det alltid med intentionen att det är precis den produkten vi vill ha.

Ludwig, 21, gjorde farlig upptäckt i Max-burgaren: "Tur att jag inte hann svälja"

Senaste nytt

Klädåtervinnaren ansöker om konkurs

1 timme sedan

Israel planerar evakuering av Gaza

3 timmar sedan
Israels premiärminister Benjamin Netanyahus stab uppgav tidigt på måndagen att militären lagt fram en plan för evakuering av civila från Gaza tillsammans med en "operationsplan".

Tiotusentals marscherade för Bolsonaro

idag 00:22
Inför en enorm folkmassa i São Paulo förnekade Brasiliens förre ledare Jair Bolsonaro att han försökte iscensätta en kupp för att stanna vid makten efter sin valförlust i oktober 2022.

Ukraina: Navalnyj dog av blodpropp

igår 20:52
Den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj dog av "naturliga orsaker", närmare bestämt en blodpropp. Det säger Ukrainas Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst, till ukrainsk tv.

Macron värd för europeiskt Ukrainamöte

igår 19:50
Frankrikes president Emmanuel Macron är på måndagen värd för en främst europeisk konferens om hur stödet till Ukraina kan öka. Minst 17 stats- och regeringschefer har anmält närvaro i mötet som hålls i Élyséepalatset i Paris.

Misstänkt mord i centrala Stockholm

igår 19:44
En äldre person har hittats död i en lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. Det går inte att utesluta att ett brott ligger bakom dödsfallet och polisen har inlett en förundersökning om mord, skriver Expressen.