Stockholm

Arbogakvinnan varnad på godisjobbet: "Åt ur påsen"

Arbogakvinnan varnad på godisjobbet: "Åt ur påsen"
Johanna Möller "Arbogakvinnan" har misskött sig i fängelset under ett arbetspass. Foto: Alexander Larsson Vierth/TT och Fredrik Sandberg/TT

Det har framkommit i ett dokument från anstalten Ystad att den dömde mördaren Johanna Möller, känd som "Arbogakvinnan", misskött sig under ett arbetspass.


Läs mer

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur den så kallade "Arbogakvinnan" lever i fängelset. Nu har det framkommit i ett dokument, som Nyheter24 tagit del av, att den dömda mördaren Johanna Möller misskött sig i fängelset och fått en skarp varning. 

"Smakade bara"

Produktionsledare ska ha uppfattat att Johanna Möller "tuggande på något", och då gått till hennes arbetsstation där personalen vidare ska ha sett henne ta godis från öppnad förpackning och stoppa det i munnen. 

När Möller blev konfronterad hånskrattade hon och svarade med att hon "bara smakar". Därefter blev Johanna avvisad från arbetsdriften.  

"Fullständigt oacceptabelt"

Det var den 13 oktober 2022 som Johanna Möller jobbade på "godislinjen" i anstalten Ystad och blev påkommen med att äta godiset. Anstalten Ystad ser allvarlig på händelsen och har underrättat både kunden och kriminalvårdsinspektören. Eftersom de som sitter på anstalten utför arbete för olika kunder så är det viktigt att det hålls en god relation kund och arbetare emellan. 

"Påsen var sönder"

I förhöret som hölls den 31 oktober 2022 medger Johanna Möller att hon ätit godis men att personalen omöjligt kunna se henne göra det. Godispåsen var också enligt henne sönder och att det var därför hon åt ifrån den. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.