Stockholm

Skarvar saboterar för kärleksudde i Malmö

Skarvkolonins tillväxt i Pildammsparken i Malmö oroar, eftersom bajset från häckande skarvar dödar träd på den lilla ö i dammen där fåglarna bor. Arkivbild.
Skarvkolonins tillväxt i Pildammsparken i Malmö oroar, eftersom bajset från häckande skarvar dödar träd på den lilla ö i dammen där fåglarna bor. Arkivbild. Foto: TT

En skarvkoloni har vuxit till sig i Pildammsparken i Malmö och utsikten från en romantisk plats skapad för utomhusvigslar anses nu hotad. Kommunens motdrag: Fågelskrämmor.


Skarvkolonins tillväxt oroar, eftersom bajset från häckande skarvar dödar träd på den lilla ö i dammen där fåglarna bor. Nära ön har kommunen satsat på en romantisk udde.

— Men det ser jättetråkigt ut när nästan en tredjedel av träden ute på ön håller på att dö, säger kommunalrådet Andreas Schönström (S) till Sydsvenskan.

Det finns olika metoder för att bekämpa skarv, men skyddsjakt är inte aktuellt. Störande ljud fungerar inte heller i stadsmiljö, så därför lutar det nu åt ett slags fågelskrämmor i form av ballonger med ögon på.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.