Olyckan inträffade den 28 augusti. En djurskötare dog efter att ha blivit stångad av en elandantilop. Djuret på bilden har inget med olyckan att göra.
Olyckan inträffade den 28 augusti. En djurskötare dog efter att ha blivit stångad av en elandantilop. Djuret på bilden har inget med olyckan att göra. - Foto: TT

Ölands djurpark åtalsanmäls av Arbetsmiljöverket efter dödsolyckan

Arbetsmiljöverket åtalsanmäler Ölands djurpark efter dödsolyckan i slutet av augusti då en djurskötare dog efter att ha stångats av en elandantilop, rapporterar SVT Småland.


"Vi anser att straffbar överträdelse av arbetsmiljölagstiftningen inte kan uteslutas", skriver Pernilla Hansson, jurist på Arbetsmiljöverket, i ett mejl till SVT.

En förundersökning gällande misstänkt arbetsmiljöbrott pågår sedan tidigare. Åklagaren Jan Olin har tidigare uppgett att en åtalsanmälan från Arbetsmiljöverket kan vara väsentlig för utredningen.

Djurskötaren stångades till döds

Enligt Kristina Falk Strand, chefsåklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål (Rema) brukar åklagaren invänta Arbetsmiljöverkets bedömning.

Olyckan inträffade när djuren skulle tas in för kvällen. En struts kom springande i hög fart, följd av en elandantilop. I situationen som uppstod blev djurskötaren stångad.

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!