Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Paul Kleiven/Martina Holmberg / TT

Huvud hittades av svampplockare – 20 år senare döms expojkvän för mordet

Svampplockare fann kvinnohuvudet i Bokskogen utanför skånska Svedala hösten 2003. Resten av kvinnans kropp förblev dock spårlöst försvunnen i många år. De misstänkta har gått fria – fram till nu.


Ingen av de män som pekades ut som misstänkta inledningsvis åkte fast – först efter två decennier greps kvinnans expojkvän igen, för andra gången.

Mannen, 41 år från Västsverige, begärs nu häktad vid Malmö tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord på en 18-åriga kvinnan från Malmö som försvann ett par dagar före jul 2002.

Tack vare ett intensivt arbete i polisens grupp för kalla fall i Malmö kunde han gripas tidigare i veckan.

Styckades i badkar

Expojkvännen och hans kamrater har från början misstänkts för mord genom skjutning och sedan styckning av kroppen i ett badkar. 

På kvinnans döda kropp, som länge var försvunnen och som till slut hittades på en byggarbetsplats 2017, fanns spår av det förpackningsmaterial som kroppen slagits in i – rep, plast, tejp och dylikt. Material som via forensiska spår och med dagens teknik nu kan koppla kroppen till en plats eller person i efterhand.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

1 timme sedan
Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.