Insamlingsbössan "Till minne av Tove" har redan över 44 000 kronor.
Insamlingsbössan "Till minne av Tove" har redan över 44 000 kronor. - Foto: Privat och Johan Nilsson/TT

Insamling har startats till minne av Tove: "Någonting bra"

Det misstänkta mordet på Tove har inte bara skakat Vetlanda, utan hela Sverige. Nu har en insamlingsbössa, till minne av 21-åringen, startats inför årets upplaga av Musikhjälpen.


Under måndagskvällen går Musikhjälpen 2022 av stapeln och i år samlar man in pengar för en tryggare barndom på flykt från krig. 

Likt tidigare år kan privatpersoner runtom i landet starta egna, digitala, insamlingsbössor för att bidra.

En av de som gjort detta är Sebastian från Vetlanda som startat bössan "Till minne av Tove" och som, i en intervju med Vetlanda-Posten, bara vill medverka med förnamn.

– Det här är en tragedi och inget som jag vill synas på grund av, säger han till tidningen.

"Påverkat hela stan"

Tove försvann under natten mot den 16 oktober efter en utekväll i centrala Vetlanda och efter omfattande sökinsatser, av både polis och frivilliga, hittades den unga kvinnan död i ett skogsparti den 2 november. 

Två unga kvinnor, som sedan tidigare var bekanta med 21-åringen, sitter häktade misstänkta för människorov, mord och gravfridsbrott.

– Det har påverkat hela stan, eller hela Sverige rent av, det var ju väldigt mycket tal om det. Det blev ju så att man inte pratade om annat på flera veckor, säger Sebastian till Vetlanda-Posten.

"Till minne av Tove" för Musikhjälpen

Sebastian har kompisar och bekanta som kände Tove och det var just efter ett samtal med en av dem som han bestämde sig för att starta insamlingsbössan i den unga kvinnans namn.

– Nu får det hända någonting bra i Toves namn i alla fall, säger han till Vetlanda-Posten.

I skrivande stund har över 44 000 kronor samlats in i bössan "Till minne av Tove" – och detta redan innan Musikhjälpen inleds klockan 20.00 på måndagen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!