Blir det en vit jul 2022?
Blir det en vit jul 2022? - Foto: Anders Wiklund/TT och Johan Nilsson/TT

Här kan snön smälta bort innan jul – regn och plusgrader väntar

Efter en kylig period, med rikliga mängder snö, i stora delar av landet går vi mot varmare temperaturer.
– Vintervädret kommer att förändras till början av nästa vecka då det blir mildare luft som drar in, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI, till DN.


Det har varit både kallt och snöigt på många håll i landet under de senaste veckorna, men med bara en dryg vecka kvar till jul kommer meteorologerna med dystra besked: julen 2022 kanske inte blir en vit sådan.

Enligt Lisa Frost, meteorolog på SMHI, sträcker sig prognosen bara fram till den 23 december och det är därför inte helt säkert hur det faktiska julvädret blir.

– Det går inte att säga något definitivt. Men det vi har i prognosen är att det här vintervädret kommer att förändras till början av nästa vecka då det blir mildare luft som drar in. Den nederbörd som kommer att falla i Götaland och Svealand då är mest regn, säger hon till DN.

Var blir det snö under julen 2022?

Det mildare vädret ger mellan 0 till 5 plusgrader i de södra delarna av Sverige, där det bara ligger ett tunt snötäcke, vilket då riskerar att smälta.

– I dagsläget med den prognos vi har ser det ut som att Götaland och stora delar av Svealand får en grön jul, medan man från norra Dalarna och norrut över Norrland får en vit jul med fortsatt minusgrader. Den nederbörd som faller där ser ut att bli snö, säger Lisa Frost till DN.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!