- Foto: Henrik Montgomery/TT & Adam Ihse/TT

Jaktresan med GW utreds som mutbrott: "Oro för läckta uppgifter"

Särskilda Åklagarkammaren beslutar nu att utreda om mutbrott. Detta efter att en av Vetlandas polischefer tackat ja till en jaktresa med Leif GW Persson – mitt under pågående mordutredning avseende 21-åriga Tove i Vetlanda.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om den jaktresa som polischefen Richard Finndahl tackat ja till, mitt under utredningen av det misstänkta mordet på 21-åriga Tove. Richard Finndahl blev inbjuden av Leif GW Persson till godset Elghammar i Södermanland.

Rickard Finndahl är polischef över den grupp som utreder det misstänkta mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. 

Oro för läckta uppgifter om Tovefallet 

Hans agerande ska ha skapat ilska inom polisen och oro för att polischefen läckt sekretessbelagda uppgifter om Tovefallet till Leif GW Persson – som flera gånger kommenterat fallet i media, vilket Vetlanda-posten avslöjade i förra veckan.

Inleder utredning om mutbrott

På måndagen meddelade Särskilda Åklagarkammaren att man beslutat att inleda en utredning om mutbrott efter Rickard Finndahls jaktresa till Leif GW Persson, rapporterar P4 Jönköping.

Enligt Lars Morand, åklagare vid Särskilda Åklagarkammaren, är flera brott som nu ska utredas liksom både givande och tagande av muta under jakthelgen i Södermanland.

Information spreds i fejkad Aftonbladet-upplaga

Bland de poliser som utreder mordet på 21-åriga Tove har en fejkad upplaga av Aftonbladet spridits där Rickard Finndahl, chef för grova brott och biträdande utredningsledare i fallet, beskrivits i negativ ton, uppger P4 Jönköping.

I en fejkad artikel står det bland annat att: ”Polischefen åkte till Gnesta i vad som beskrivs vara ett tjänsteärende i syfte att få biträde av Leif GW Persson i ett mycket uppmärksammat fall. Tjänsteresan slutade dock i allt annat än informationsinhämtning och polischefen misstänks nu för grovt tjänstefel och mutbrott. Sekretessbelagd information byttes mot GW:s årgångsvin”.

Polischefen Rickard Finndahl, foto: Adam Ihse/TT

Leif GW Persson: "Fullkomligt grundlösa"

– Det har han jävlar i mig inte gjort! Jag tar mycket illa vid mig av att höra sådant. Jag är mycket noggrann med sånt. Jag bjöd honom till jakten, vi pratade om det och inte vår yrkestillvaro, säger Leif GW Persson i en intervju till Aftonbladet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!