Elisabet Höglund anser att Jenny Strömstedt får skylla sig själv efter det sexuella övergreppet.
Elisabet Höglund anser att Jenny Strömstedt får skylla sig själv efter det sexuella övergreppet. - Foto: Stella Pictures & Anders Wiklund/TT

Elisabet Höglunds attack mot Jenny Strömstedt: "Medskyldig till våldtäkten"

I Vinter i P1 berättade Jennys Strömstedt att hon blivit utsatt för en våldtäkt. I sin blogg kommenterar TV-profilen Elisabet Höglund övergreppet: "Det hon idag kallar våldtäkt alternativt sexuellt övergrepp var hon själv i högsta grad medskyldig till."


I sitt vinterprat i Sveriges Radio berättade Jenny Strömstedt om ett sexuellt övergrepp hon utsattes för på en fest under studenttiden. 

– Den unge mannen, som under middagen har fyllt på glaset, lyfter upp den halvt medvetslösa kroppen i vita Converse och tajta blå jeans och bär den bort mot huvudbyggnaden. Ingen reagerar. På ungdomsfesterna i studentens tid är gränslösheten ett mål i sig, berättar hon i programmet. 

Hon berättade vidare att han bar henne till ett loft, och försökte våldta henne. 

– Kvinnan på golvet vaknar till när akten inleds, mannen har problem att penetrera eftersom den halvt medvetslösa kroppen han lagt framför sig inte är inställd på sex.

Övergreppet avbryts sedan av att någon kommer, men har satt djupa spår i Nyhetsmorgon-profilen. 

Här kan du läsa mer om Jenny Strömstedts ord om våldtäkten hon utsattes för.

Elisabeth Höglund om Jenny Stömstedt: "Hon hade flirtat..."

På söndagen valde Elisabet Höglund att kommentera Jenny Strömstedts vinterprat i sin blogg – och menar att hon får skylla sig själv. 

"Det hon idag kallar våldtäkt alternativt sexuellt övergrepp var hon själv i högsta grad medskyldig till. Hon hade druckit sig berusad. Hon hade flirtat och fått bordskavaljeren att tro att hon ville ligga med honom. Att det sen aldrig blev så ska hon vara glad för idag."

Elisabet Höglund skriver vidare att hon inte vill försvara våldtäktsmän, men att kvinnor som dricker sig fulla försätter sig i en situation då de tappar kontrollen och därför får skylla sig själva om de blir utsatta för övergrepp. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

Person åtalad för terrorfinansiering

En person har åtalats för terrorfinansiering, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Polisen i Trelleborg rapporterar om bråk

"Våldsam person i livsmedelsbutik", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

1 timme sedan
"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

1 timme sedan
Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.