Förändringen för ”Svensson, Svensson”: ”Vår bedömning är att.."
I flera år har specialavsnittet av ”Svensson, Svensson” sänts på SVT. - Foto: Jannerik Henriksson/Pica/TT & Fredrik Sandberg/TT

Förändringen för ”Svensson, Svensson”: ”Vår bedömning är att.."

Nu kan det vara bra att ta en extra titt på tv-tablån för den som håller jultraditionen "Svensson, Svensson" nära om hjärtat. Specialavsnittet har nämligen fått en ny sändningstid i år.


Några år sedan flyttades den klassiska ”Svensson, ”Svensson” från SVT till SVT24. Sedan dess har programmet bytt plats då och då kring vilken tid och kanal den har sänts på.  

I år har SVT tagit ett särskilt beslut kring specialavsnittet med den mycket älskade familjen Svensson, som tittarna bör hålla koll på...f

"Svensson, Svensson" en given jultradition

I flera år har specialavsnittet av ”Svensson, Svensson” sänts där mamma Lena som spelas av Suzanne Reuter och pappa Gustav, som spelas av Allan Svensson står i fokus.

I programmet får vi se dem förbereda inför det stundande och storslagna julfirandet tillsammans med sina två barn: sonen Max och dottern Lina.

Vi får följa med dem från morgon till kväll, där de också under dagen får sällskap av grannen Sara som inte har några andra att fira jul med.

Under flera år sändes ”Svensson, Svensson” vid 21-tiden i SVT 1, men för ett par år sedan kom förändringen som chockade tittarna.

Förändringen för ”Svensson, Svensson” i tablån

Även om programmet har återvänt till just SVT, så har specialavsnittet däremot fått flytta runt i tablån när det kommer till sändningstid. För den som vill se det älskade programmet finns det två chanser i tablån: 

Klockan 09.30 på morgonen sänds ”Svensson, Svensson” i SVT1 – en timme senare än förra året. Programmet sänds också 18:15 på kvällen i samma kanal.

Vill locka till sig fler unga tittare

I ett mejl till Nöjeslivet berättar SVT om varför programmet sänds just de här två tiderna i tablån.

”Vår bedömning är att många vill se ”Svensson, Svensson” klockan 18 och vi hoppas också att det innebär att flera unga tittare får glädje av serien som är uppskattad av så många”, skriver pressdesken på SVT. 

Jul
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!