Polisen söker i samarbete med frivilligorganisationen Missing people och hemvärnet efter en försvunnen äldre man i Hallstahammar. Arkivbild.
Polisen söker i samarbete med frivilligorganisationen Missing people och hemvärnet efter en försvunnen äldre man i Hallstahammar. Arkivbild. - Foto: TT

Polisen tömde å i sökandet efter äldre man

Sökandet fortsätter efter den man i 85-årsåldern som är försvunnen i Hallstahammar. Polisens beslut att tömma en bit av Kolbäcksån på vatten var resultatlöst.


— Vi har fortfarande inte hittat mannen, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin vid 21-tiden på måndagen.

I vad som beskrevs som en unik åtgärd tömde polisen med hjälp av Mälarenergi Kolbäcksån tillfälligt på vatten mellan Trångfors och Sörkvarnsforsen under måndagseftermiddagen.

Å-bädden söktes av med helikopter och drönare men utan att något av intresse hittades.

Polisen samarbetar med frivilligorganisationen Missing people och hemvärnet i sökinsatsen.

Sök med stöd av helikopter och drönare har fortsatt under måndagskvällen.

— Jag vet inte hur man går vidare nu, hur man ser på fortsatt sökande. Men det kommer att tas ett beslut, säger Magnus Jansson Klarin.

Den försvunne mannen sågs senast vid Knektbacken i Hallstahammar vid lunchtid i fredags då han skulle iväg på ett ärende.

Enligt polisens signalement var han klädd i blå jeans, sliten knälång grågrön täckjacka, tjockare yllekeps med öronlappar och bruna kängor eller grövre promenadskor.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Danske Bank: Vi går mot bättre tider

Ny explosion i Stockholmsområdet

Två personer har, enligt polisen, lindriga skador efter en detonation utomhus vid ett flerfamiljshus i Larsberg på Lidingö utanför Stockholm strax före fyratiden på tisdagsmorgonen.

Tre knivskadade i Skellefteå

1 timme sedan
Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

1 timme sedan
Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

1 timme sedan
Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.