Stockholm

Polisen tömde å i sökandet efter äldre man

Polisen söker i samarbete med frivilligorganisationen Missing people och hemvärnet efter en försvunnen äldre man i Hallstahammar. Arkivbild.
Polisen söker i samarbete med frivilligorganisationen Missing people och hemvärnet efter en försvunnen äldre man i Hallstahammar. Arkivbild. Foto: TT

Sökandet fortsätter efter den man i 85-årsåldern som är försvunnen i Hallstahammar. Polisens beslut att tömma en bit av Kolbäcksån på vatten var resultatlöst.


— Vi har fortfarande inte hittat mannen, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin vid 21-tiden på måndagen.

I vad som beskrevs som en unik åtgärd tömde polisen med hjälp av Mälarenergi Kolbäcksån tillfälligt på vatten mellan Trångfors och Sörkvarnsforsen under måndagseftermiddagen.

Å-bädden söktes av med helikopter och drönare men utan att något av intresse hittades.

Polisen samarbetar med frivilligorganisationen Missing people och hemvärnet i sökinsatsen.

Sök med stöd av helikopter och drönare har fortsatt under måndagskvällen.

— Jag vet inte hur man går vidare nu, hur man ser på fortsatt sökande. Men det kommer att tas ett beslut, säger Magnus Jansson Klarin.

Den försvunne mannen sågs senast vid Knektbacken i Hallstahammar vid lunchtid i fredags då han skulle iväg på ett ärende.

Enligt polisens signalement var han klädd i blå jeans, sliten knälång grågrön täckjacka, tjockare yllekeps med öronlappar och bruna kängor eller grövre promenadskor.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.