Tove hittades död i ett skogparti utanför Vetlanda den 3 november.
Tove hittades död i ett skogparti utanför Vetlanda den 3 november. - Foto: Mikael Fritzon/TT & Privat

Åklagaren: Vännerna mördade Tove tillsammans – här är nästa steg i utredningen

De båda misstänkta kvinnorna, 18 och 20 år gamla, mördade Tove, 21, gemensamt och i samförstånd. Det säger åklagaren Adam Rullman till Nyheter24.


21-åriga Tove dog i den misstänkta 20-åringens lägenhet i Vetlanda natten mot den 16 oktober. Hon hade hamnat i bråk med den unga kvinnan på nattklubben Nöjet, och tillsammans med en 18-årig kvinna hade de tre sedan gått hem ihop för att reda ut bråket. 

Enligt 20-åringen dog Tove efter någon form av misshandel, men hävdar att det "aldrig var meningen" att hon skulle dö. 

Här kan du läsa om 20-åringens perfekta liv innan mordanklagelserna – var aktiv inom kyrkan.

Här hittades Tove död. Foto: Mikael Fritzon/TT

Åklagaren: De mördade Tove i samförstånd

Tidigare har 20-åringen sagt att de blev sams och att Tove sedan lämnade lägenheten. Men efter nästan tre månader i häkte erkände hon till slut inblandning i 21-åringens död, och att hon sedan flyttat kroppen i panik.

18-åringen har tidigare nekat till brott, och hennes advokat vill inte gå in på hur hon ställer sig till anklagelserna nu. 

Enligt åklagaren Adam Rullman ändrar 20-åringens erkännande inget i brottsmisstankarna – som gäller mord och gravfridsbrott. 

– De är båda på sannolika skäl misstänkta för brotten. De är misstänkta för att gemensamt och i samförstånd begått gärningarna, säger han till Nyheter24. 

Åklagare Adam Rullman. Foto: Mikael Fritzon/TT

Det händer i utredningen om mordet nu

Adam Rullman vill inte kommentera vad som framkommit i förhör med de båda misstänkta kvinnorna. Han säger att huvuddelen av förhören har hållits med de misstänkta.

– Det kan bli fler förhör, beroende på hur utredningsläget utvecklas, säger han.

Vad händer nu i utredningen? 

– Vi inväntar framförallt svar från NFC (Nationellt forensiskt forum som är polisens kriminaltekniska laboratorium, reds anm.) och RMV (Rättsmedicinalverket, reds anm.).

Här kan du läsa allt om mordet på Tove i Vetlanda.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!