Stockholm

Chimi-grundaren Charlie Lindströms lyxiga månadslön – bolaget håvar in miljoner

Chimi är alla influensers och kändisars favoritmärke när det kommer till glasögon och solglasögon
Chimi är alla influensers och kändisars favoritmärke när det kommer till glasögon och solglasögon. Foto: Stella Pictures

​Bianca Ingrosso, Elsa Hosk, Kendall Jenner – alla älskar glasögonen från Chimi. Det svenska bolaget har tagit hela världen med storm, och en av grundarna bakom succén är Charlie Lindström, 33. Om framgångarna syns på hans lön? Det kan man säga.


Läs mer

Charlie Lindström, 33, är en av två grundare av Chimi, märket som kommit att bli både influensers och kändiselitens förstahandsval i frågan om solglasögon.

Med en bakgrund som modestylist och nöjesprofil runt Stureplan valde Lindström att slå sitt kloka huvud ihop med barndomsvännen Daniel Djurdjevic år 2016. Knappt sju år senare går affärerna som på räls.

År 2021 omsatte Chimi svindlande 100 miljoner kronor, och nu tiodubblar man det målet.

"Vi ska nå en miljard kronor i omsättning inom fem år”, säger Daniel Djurdjevic i en intervju med Breakit

Siffror från Alla Bolag visar att Chimi Ab omsatte drygt 94 miljoner kronor under 2022. Deras totala tillgångar uppgår till 52,4 miljoner.

Hur mycket tjänar Charlie Lindström?

Charlie Lindström bor i en 57 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm, värderad till 11,8 miljoner enligt Booli.

Under taxeringsåret 2021 hade han en inkomst av tjänst på 678 000 kronor, vilket gav honom en månadslön på 56 500 kronor.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.