Muminmugg ute på auktion till ett skyhögt utropspris
Muminmugg ute på auktion till ett skyhögt utropspris - Foto: Jessica Gow/Fredrik Sandberg/TT

Nu kan du köpa ovanliga muminmuggen – här är det svindlande priset

Den klassiska muminmuggen ser ut som vilken annan muminmugg som helst, men såldes förra året till ett värde av 167 000 kronor. Nu ligger en ute till auktion igen och slutpriset är ännu inte satt.


Muminmuggar har blivit en klassiker i de svenska hemmen. Muggarna kommer i en stor variation av färger, teman och figurer. Vissa använder dem för att dricka varma drycker i medan andra köper dem som samlarobjekt. 

De klassiska muggarna tillverkas av Arabia och har lanserats i över 30 års tid i olika tappningar. Muminmuggarna pryds av olika sago-karaktärer från Tove Janssons berättelser.

År 1990 lanseras den första temamuggen som också går under namnet “gröna muggen”, den är som namnet antyder grön med ett motiv av muminpappan på. Arabia lanserar nu både temamuggar och säsongsmuggar som endast publiceras under en begränsad period.

Koppen som kan göra dig rik

Muminmuggen som förra året såldes på auktiontjänsten Tradera, såldes till ett värde av 167 000 kronor. Nu finns en ute på Tradera igen med ett utropspris på 120 000 kronor. Hittills är det 109 personer som sparat annonsen och något slutpris är ännu inte satt.

Det rör sig om den berömda Fazer muminmuggen med jultema. Muggen skapades endast i 400 exemplar år 2004 till Fazer Kafé i Helsingfors och har sedan sålts på auktioner till höga priser, skriver Tradera på sin hemsida.

Muminmuggen som just nu ligger ute för 120 000 kronor. Foto: Tradera
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!