Nyfiken på BDSM? Då finns det prylar i ditt hem du kan använda dig av för att testa.
Nyfiken på BDSM? Då finns det prylar i ditt hem du kan använda dig av för att testa. - Foto: Pexels

Så kan du testa BDSM – med prylarna som redan finns i ditt hem: "Stekspadar"

Är du nyfiken på att prova BDSM? Psykologen och sexologen Beatrice Lindéh, som själv utövar BDSM, berättar för Nyheter24 om prylarna i ditt hem som du kan använda för att krydda till sexlivet.


Att ägna sig åt BDSM – bondage/disciplin, dominans/submission och sadomasochism – har gått från någonting relativt ovanligt till att bli ett inslag som många tar till för att krydda sexlivet.

För den som går i tankarna att prova på BDSM finns det flera redskap som kan inkorporeras i sexet – beroende på vad du går igång på mest.

Psykologen och sexologen Beatrice Lindéh, som själv ägnar sig åt BDSM, berättar mer:

– Det finns hur mycket roligt som helst, mycket beroende av vilka delar av BDSM man går igång på. Gillar man att bli fastbunden finns det ju rep i olika former och material. Bojor, handklovar, och så vidare. Är det smärta man är ute efter så finns det en uppsjö av olika piskor, spön och klämmor. 

– Är man mer inne på själva dominansbiten kanske ett halsband med eller utan koppel är en bra sak, och kanske ett ridspö att peka med. 

Här kan du läsa om vad du inte ska göra första gången du testar BDSM.

Redskap i hemmet för BDSM

Men att prova på BDSM behöver inte betyda att du måste göra en massa nya inköp. 

– Det absolut bästa redskapet är du själv: din röst, dina händer, tänder, kroppstyngd, och så vidare. Man kan ju dessutom alltid ha med sig sig själv, säger Beatrice Lindéh till Nyheter24 och fortsätter:

– I hemmet finns hur mycket som helst att använda, från bälten, halsdukar och hårborstar, till köksredskap som träslevar, stekspadar och kanske lite stearinljus. Aldrig värmeljus dock, då riskerar man brännskador. Annars är det bara fantasin som sätter stopp här.

Läs här om hur multipla orgasmer funkar och hur du får dem.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!