- Foto: Pontus Lundahl/TT och Sakchai Lalit

Nu går Sara Skyttedal emot partiet – vill legalisera cannabis

Europaparlamentarikern Sara Skyttedals uppfattning att avkriminalisera användningen av cannabis går emot partiets hållning. I SVT:s "30 minuter" berättade hon om sin bild av en eventuell legalisering.


Sara Skyttedal är en av Kristdemokraternas toppnamn och har genom åren gjort sig viral för både sina handväskor och inställning till att vaska skumpa. 

I valrörelsen 2014 var hon även en stark motståndare till avkriminaliseringen av cannabis.

Vill inte att gängen tjänar på försäljningen

I gårdagens avsnitt av programmet "30 minuter" blir europaparlamentarikern intervjuad av SVT:s Anders Holmberg. Där berättar hon om sin nya inställning till cannabis och hennes syn på att avkriminalisera drogen så att kriminella nätverk inte gynnas av att vara den enda distributören. 

– Jag tror att vi som lagstiftare behöver ligga steget före och se hur vi ska anpassa oss i en situation där cannabisbruket ökar i Sverige men framför allt i omvärlden. Då tror jag att det är olyckligt om vi lämnar den här marknaden till de kriminella gängen. 

Sedan tidigare är det känt att flera länder går mot en avkriminalisering. Delar av USA och nu senast en provins i Kanada har avkriminaliserat viss droganvändning. 

Men Skyttedal är också noga med att påpeka att inställningen till cannabis också är hennes egna uppfattning. 

– Jag vill vara tydlig med att det här är något jag personligen har omprövat och tagit ställning till. Kristdemokraternas hållning är en annan än den jag förespråkar. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!