En man i 30-årsåldern skottskadades i Linköping i onsdags.
En man i 30-årsåldern skottskadades i Linköping i onsdags. - Foto: TT

Man släppt efter skjutning i Linköping

Den 23-årige man som varit anhållen misstänkt för mordförsök efter skottlossningen i Linköping i onsdags har släppts på fri fot.


"Mannen är fortfarande misstänkt, men misstanken har inte stärkts på det sätt som krävs för att han ska begäras häktad", säger kammaråklagare Emma Högström i ett pressmeddelande.

Mannen var anhållen som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

"Vi har hållit förhör med misstänkt och vittnen och gjort tekniska undersökningar. Förundersökningen fortsätter med nya förhör och analys av insamlat material", säger Högström.

Det var i onsdags kväll som en man i 30-årsåldern hittades skottskadad i området Vimanshäll. Den misstänkte greps på platsen. Båda männen är kända av polisen sedan tidigare.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.

Goldman Sachs klår förväntningarna

Den tunga amerikanska investmentbanken Goldman Sachs rapporterar en vinst per aktie på 11,58 dollar. Resultatet var bättre än väntat och aktien stiger i förhandeln.

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

Att vara pensionär kan kännas ensamt och det är lätt att bli passiv. Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar vilka fällor man ska undvika för att ha glada pensionsår.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Polis är på plats med anledning av en brand i ett sjuvåningshus", skriver polisen på sin hemsida.

Knivdåd i kyrka i Sydney – attack direktsändes

Flera personer har attackerats av en knivbeväpnad man i en kyrka i västra Sydney. Det dramatiska angreppet direktsändes, rapporterar australiska medier.