Netflix backar om ändringen.
Netflix backar om ändringen. - Foto: Pexels

Netflix tar bort kritiserade ändringen – skyller på misstag

Förra veckan gick Netflix ut med nya regler för hur de ska kontrollera att användarna inte delar konto.
Nu backar streamingsajten – och säger att allt var ett misstag.


Snart är det inte längre möjligt att gratis dela Netflix-konto med en kompis eller släkting. Steamingsajten tar bort kryphålet som används av miljontals användare, och kommer inom kort att börja ta betalt för kontodelning. 

Bara personer inom samma hushåll kommer kunna dela konto utan extra kostnad fortsättningsvis. Men Netflix skriver även att de "inte kommer debitera folk automatiskt som delar konto".

Här kan du läsa om hur mycket dyrare det kommer att bli att dela konto på Netflix.

Raseri mot Netflix ändring

Tidigare i veckan gick Netflix ut med information om att kunderna kommer behöva logga in på Netflix på sitt ”primära nätverk” en gång i månaden, som ett sätt att kontrollera att ingen kontodelning sker.

Den som loggade in på kontot från andra nätverk, skulle blockeras. Beskedet fick kunderna att rasa, här kan du läsa om reaktionerna på Netflix ändring.

"Misstag"

Nu backar Netflix, och säger att regeländringen var ett misstag och att artikeln med informationen inte skulle publicerats, skriver CBR. 

Den nya inloggningsregeln gäller nämligen bara kunder i Chile, Costa Rica och Peru, och inte övriga världen.

En talesperson för Netflix säger att artikeln nu är uppdaterad, och att företaget inte skulle gå ut med en sådan ändring utan att meddela kunderna först.   

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!