Tove, 21, hittades död utanför Vetlanda i november.
Tove, 21, hittades död utanför Vetlanda i november. - Foto: Privat och Mikael Fritzon/TT

Huset där Tove, 21, misstänks ha mördats är till salu – lägenheten avspärrad

Två unga kvinnor sitter häktade misstänkta för att ha mördat Tove, 21, i en lägenhet i Vetlanda. Nu har fastigheten lagts ut till försäljning.


Det var i november förra året som Tove, 21, hittades död i ett skogsområde utanför Vetlanda. Både polis och frivilliga hade då genomfört omfattande sökinsatser i och omkring staden.

Redan i ett tidigt skede greps två unga kvinnor, en 20-åring och en 18-åring, och de sitter nu häktade misstänkta för mord och gravfridsbrott.

Uppgifter: Mordmisstänkta 20-åringen tände eld på dörr där Tove bodde

Tove ska ha dött i lägenheten i Vetlanda

Enligt Adam Rullman, åklagare i fallet, ska kvinnorna ha dödat Tove i 20-åringens lägenhet.

– Det har hela tiden varit våran hypotes, men utredning har gjort att det har klarnat ytterligare, har han tidigare sagt till P4 Jönköping.

20-åringen har senare erkänt att Tove dött i lägenheten, men nekar till mordanklagelserna och menar på att det ska ha rört sig om ett slagsmål som urartat. Här kan du läsa mer om den mordmisstänkta kvinnans version av vad som hänt.

Den häktade 18-åringen har erkänt att hon flyttat Toves kropp, men nekar till mord.

Lägenhetshuset är till salu

Nu står det klart att lägenhetshuset där mordet på Tove misstänks ha skett är till salu. För Vetlandaposten uppger mäklaren att försäljningen inte har att göra med det misstänkta brottet.

– Nej, vi diskuterade en försäljning av fastigheten redan en månad innan detta skedde.

Enligt mäklaren ska man ha senarelagt försäljningen dels för att den aktuella lägenheten fortsatt är avspärrad, dels för att undvika negativ uppmärksamhet. 

I ett mejl till tidningen uppger Adam Rullman att avspärrningen inte kommer att hävas förrän man anser att det inte längre behövs.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!