Jamie-Lee Arrow berättar om uppväxten med sin pappa Isakin Drabbad.
Jamie-Lee Arrow berättar om uppväxten med sin pappa Isakin Drabbad. - Foto: Nyheter24 och Privat

Jamie-Lee Arrow är Skarakannibalens dotter – uppväxten med Isakin Drabbad

Jamie-Lee Arrow är dotter till en dömd mördare. Hennes pappa, Isakin Drabbad, blev känd i media under namnet “Skarakannibalen”, efter mordet på sin flickvän år 2011. Jamie-Lee var då bara nio år gammal. För Nyheter24 berättar hon om den traumatiska uppväxten.


Isakin Drabbad, tidigare Jonsson, dömdes 2011 till sluten rättspsykiatrisk vård för ett av de mest uppmärksammade morden i Sverige. Det var den 12 november 2010 som han mördade sin flickvän genom att skära halsen av henne när hon sov, för att därefter äta delar av kroppen. Det bestialiska mordet blev mycket omskrivet i media där Drabbad omnämndes som “Skarakannibalen”. 

Hot och övernattningar i det fria – här kan du läsa om hur Skarakannibalen lever idag

Jamie-Lee Arrow är dotter till Skarakannibalen: "Älskade min pappa"

Mitt i det här fanns också en nioårig flicka, vars pappa hade dödat sin flickvän. När Isakin Drabbad dömdes för mordet förekom han redan i belastningsregistet. Jamie-Lee Arrow, 21, berättar att han, under hennes uppväxt, åkte in och ut från anstalter och att det ibland gick flera år utan att de träffades. 

– Jag älskade ju min pappa. Vad han än utsatte mig för så älskade jag ju honom hela tiden. Men jag har lite svårt att beskriva vår relation, berättar hon för Nyheter24

"Vad han än utsatte mig för så älskade jag ju honom", säger Jamie-Lee. Foto: Privat

Jamie-Lee var endast nio år gammal när hennes pappa begick det fasansfulla mordet, och det var hennes mamma som berättade det för henne. Däremot dröjde det några år innan Jamie-Lee fick reda på exakt hur det hade gått till. 

– Jag fick först reda på att hans flickvän var död. Eftersom jag stod henne väldigt nära så blev jag såklart helt förstörd över det. Jag fick panik bara av den tanken, sen fick jag reda på att det var min pappa som hade gjort det. Då blev det ännu sjukare. Det var väldigt jobbig information att ta in när man är nio år gammal. Jag minns att jag bara skrek, berättar hon och fortsätter: 

– Allt jag förstod då var att han hade mördat henne och att han hade gjort det på ett väldigt sjukt sätt. Jag fick absolut inte få reda på hur han hade gjort det.

Jamie-Lee Arrow om uppväxten med Isakin Drabbad – relationen till pappans flickvän 

Jamie-Lees föräldrar var separerade sedan länge, och helger och lov spenderades hos hennes pappa och hans flickvän. Hon förklarar att det inte gick en dag utan bråk och stök, i en miljö med präglat av missbruk och psykisk ohälsa. Jamie-Lee berättar att det till trots fanns ljusglimtar och glada stunder, och att hon älskade både sin pappa och hans flickvän. 

– Vi kom varandra väldigt nära väldigt fort. Vi fick en direkt mor- och dotterrelation, och hon sa jämt att hon älskade mig lika mycket som sina egna barn.

– Det gick ju inte en dag när man var där utan att något riktigt sjukt hände. Det kunde gå från att det var helt lugnt och alla mådde bra till att man fruktade för sitt liv.

Jamie-Lee hade även en nära relation till sin pappas flickvän. Foto: Privat

Första mötet – efter mordet: "Som om ingenting hade hänt"

Jamie Lee är 11 år när hon för första gången efter domen träffar sin pappa. 

– Jag var väldigt nervös. Jag visste inte vad som väntade mig. Jag visste inte hur han såg ut längre. Jag visste inte hur han skulle vara, hur han skulle prata. Jag kände honom inte längre. För mig hade han blivit en helt annan person. 

– När jag träffade honom så var det ännu en gång som om ingenting hade hänt. Han pratade inte om mordet. Han pratade inte om någonting. Det var bara som att jag åkte och träffade honom på ett lite udda ställe.

Skarakannibalens dotter Jamie-Lee om relationen till sin pappa: "Bästa vänner"

Besöken började på den rättspsykiatriska kliniken. Efter en tid började Isakin Drabbad att få obevakade permissioner med sin dotter. Jamie-Lee och hennes pappa hade regelbunden kontakt fram tills att hon var 19, men nu är det ungefär två år sedan hon senast hade kontakt med sin pappa. Dessförinnan stod de väldigt nära varandra. 

– Vi bodde nästan ihop ett tag. Vi delade lägenhet under kanske tre månaders tid. Innan dess var jag där minst en gång i månaden och hälsade på honom. Han var inte ute då utan han kom till den lägenheten på sina permissioner, förklarar Jamie-Lee och fortsätter: 

– Vi var väldigt nära. Vi var bästa vänner. Det var honom jag ringde till när jag hade problem eller mådde dåligt.

Men för ungefär två år sedan bröt Jamie-Lee kontakten med sin pappa, och hon planerar inte att någonsin träffa honom igen. 

– Det hände en grej som gjorde att jag kände att det inte var säkert för mig att vara hans närhet längre. Jag kände att jag ville komma ifrån den delen av mitt liv och lämna det.

Jamie-Lee Arrow har skrivit boken "Skarakannibalens dotter"

Jamie-Lee har nu skrivit en bok om sin barndom. Foto: Privat

Nu har Jamie Lee Arrow skrivit en bok om sin barndom, om mordet och relationen till sin pappa. Hon hoppas att boken “Skarakannibalens dotter” ska kunna hjälpa andra med anhöriga som lever i kriminalitet. 

– Den handlar även om hur det påverkade mig i mina tonår, vad det fick mig att göra för val. Hur det förstörde mig och hur min och min pappas relation såg ut efter mordet, berättar Jamie-Lee. 

Det var faktiskt Isakin Drabbad själv som föreslog att hans dotter skulle skriva boken, när de fortfarande hade kontakt. I dag lever Jamie-Lee med sin sambo och lilla son, och ser ljust på framtiden. 

– Vi lever ett väldigt lugnt och stabilt liv och jag försöker bara fokusera på att må bra och vara lycklig. Äntligen, säger Jamie-Lee Arrow till Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.