Ett av Thorengruppens gymnasier riskerar ett vite på en miljon kronor. Arkivbild.
Ett av Thorengruppens gymnasier riskerar ett vite på en miljon kronor. Arkivbild. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT & Johan Nilsson/TT

En av Sveriges största skolkoncerner kan tvingas stänga ner

En av Sveriges största skolkoncerner, Thorengruppen, har fått ytterligare ett föreläggande, rapporterar Dagens Nyheter. Nu är det Affärsgymnasiet i Växjö som riskerar ett vite på en miljon kronor om de brister som framkommit inte åtgärdas senast i juni i år.


Eleverna på skolan ska bland annat endast ha fått en tredjedel av den undervisningstid de har rätt till. Särskilt stora är bristerna i ämnena kemi och biologi.

Thorengruppen kan även förlora sina runt trettio tillstånd för att driva skolor om ytterligare brister upptäcks inom de två kommande åren, skriver DN.

Gymnasieskolan riskerar ett vite på en miljon kronor.

Ingen geografiundervisning på två år

I oktober förra året stoppades Thorengruppen från all nyetablering och utökning av utbildningsverksamheten när Skolinspektionen ansåg att bristerna på vissa skolor var för allvarliga. På en skola i Älmhult hade grundskoleeleverna inte fått geografiundervisning på två år, visade det sig under en tillsyn.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!