Tre män får fem års fängelse vardera för narkotikasmuggling. Arkivbild.
Tre män får fem års fängelse vardera för narkotikasmuggling. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Trio smugglade 78 kilo knark i flyttkartonger – döms

Tre män döms till fängelse efter att de försökt smuggla stora mängder cannabis över gränsen till Norge, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.


Det var under sensommaren 2022 som norska tulltjänstemän fattade misstankar när två svenska bilar frekvent åkte fram och tillbaka över gränsen. De kontaktade svensk polis, som kunde gripa två män.

Männen hävdade att de åkt till Norge för att titta på vacker natur och träffa en kvinna de haft kontakt med, men polishundar som sökte i området hittade snart åtta flyttlådor fulla av droger. Totalt 78 kilo cannabis påträffades i lådorna, vilket beräknas vara värt nästan åtta miljoner kronor.

En tid senare greps ytterligare en man. Nu har alla tre dömts till fem års fängelse vardera för försök till grov narkotikasmuggling.

TT
/
Relaterat
Senaste nytt

Systembolagets hösttips – det ska du dricka till 5 klassiska svamprätter

Ryssland: Ny drönarattack av Ukraina

En ukrainsk drönare har slagit ner i den ryska staden Kursk, omkring nio mil från den ukrainska gränsen, hävdar ryska myndigheter.

Polisen i Österåker rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört av vägen i Roslags-Kulla.", skriver polisen på sin hemsida.

Dödssiffran stiger efter fabriksbrand

Dödssiffran har fortsatt stiga efter branden på en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Totalt har nio personer omkommit efter att ytterligare två personer bekräftats döda. Fyra av de döda ska vara brandmän.

Lyxklock-vd: Schweiz behöver en till storbank

Schweiz är i behov av ytterligare en storbank. Det anser Nick Hayek, vd för Swatch, världens största tillverkare av armbandsur.

Spara hundralappar varje vecka – med enkla knepet: "Tid är pengar"

1 timme sedan
Det råder ett tufft ekonomiskt klimat i Sverige för tillfället. Nyheter24 har pratat med ekonomibloggaren Sandra Karlsson om knepen du måste känna till och som hjälper dig att spara hundralappar varje vecka.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.