I förhör, som Expressen tagit del av, ska 20-åringen som misstänks i mordet på Tove ha berättat hur det gått till
I förhör, som Expressen tagit del av, ska 20-åringen som misstänks i mordet på Tove ha berättat hur det gått till - Foto: Polisen

Lakan, handsprit och tändare – så försökte Johanna Leshem Jansson göra sig av med Toves kropp

Johanna Leshem Jansson, 20, har dömts för mordet på Tove i Vetlanda tillsammans med Maja Hellman, 18. Efter mordet försökte Johanna Leshem Jansson göra sig av med Toves kropp.


Den 19 april dömdes Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. Bägge kvinnor dömdes också för grovt gravfridsbrott eftersom de flyttat Toves kropp.

I förhör har Leshem Jansson berättat om hur hon försökte göra sig av med kroppen.

Johanna Leshem Jansson: "Jag trillade och började gråta" 

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman ska ha burit kroppen i ett lakan, från Leshem Janssons bostad till hennes bil. De åkte sedan till ett skogsområde som Leshem Jansson var bekant med sedan tidigare och bar kroppen till en granodling.

– Det var väldigt, väldigt, väldigt tungt så att jag, jag trillade och började gråta. Jag tyckte det var fruktansvärt men jag hade inget val så jag var tvungen att kämpa, säger hon senare i förhör, enligt Expressen.

Med en kartongbit och handsprit från bilen försökte Leshem Jansson sedan tända eld på kroppen.

Johanna Leshem Jansson skyllde mordsökningar på Camilla Läckbergs böcker

Johanna Leshem Jansson återvände till Toves kropp

Därefter åkte Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman hem. Leshem Jansson ska sedan ha bestämt sig för att packa ned Toves saker från lägenheten. Hon åkte sedan för att handla på Dollarstore där hon köpte tre flaskor kemiskt ren bensin.

Leshem Jansson återvände sedan till skogsområdet och försökte tända eld på kroppen igen. 

– Det flammar upp rejält så jag tänker att nu borde det liksom försvinna helt och sen sätter jag mig i bilen igen och sen åker jag hem till pappa och ja, sen tar jag en ridtur, säger hon i förhör senare, enligt Expressen.

Brända plastrester som hittades vid Toves kropp. Foto: Polisen

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!