En polisman har dömts för dataintrång. Arkivbild.
En polisman har dömts för dataintrång. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Polisman döms för dataintrång – kan sparkas

Publicerades: 26 Mar, 04:48

En polisman har dömts av Ångermanlands tingsrätt för sju fall av dataintrång efter att han sökt i polisregistret på bilar som han varit spekulant på privat.


Mannen, som varit föremål för flera disciplinutredningar, kommer sannolikt att avskedas, skriver SVT Västernorrland. Polisens personalansvarsnämnd har tidigare beslutat att han skulle skiljas från sin tjänst vid en fällande dom.

Polismannen har också tidigare dömts till disciplinpåföljder. Bland annat för att han förmedlat pizza och kebab till två kvinnor som var intagna på arrestavdelningen.

För dataintrånget döms mannen till dagsböter. Tingsrätten tar i bedömningen hänsyn till att mannen kommer att få sluta sin tjänst.

TT
/
SVT
Senaste nytt

1 400 mobiler stulna – polisen ber om hjälp

1 timme sedan

Vattnet sjunker efter dammkollapsen

1 timme sedan
Ukrainska myndigheter uppger att vattnet gradvis minskar i de översvämmade områdena efter dammkollapsen tidigare i veckan.

Äldre man drunknade vid campingplats

1 timme sedan
En man i 75-årsåldern drunknade i Stor-Åskasjön nordväst om Örnsköldsvik, natten mot lördag.

Expertpanel i USA backar alzheimermedicin

2 timmar sedan
En rådgivande expertkommitté anlitad av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har enhälligt röstat för att en senare studie av en ny alzheimermedicin visar på klinisk nytta.

Försvunna barn i Amazonas hittade vid liv

2 timmar sedan
De fyra barn som i över en månad har varit försvunna efter en flygolycka i den colombianska delen av Amazonas regnskog har hittats vid liv. Ja, barnen har hittats, men jag behöver ett flyg eller en helikopter för att åka och hämta dem snabbt, säger barnens släkting Fidencio Valencia till AFP.

Colombia och gerillagrupp överens om vapenvila

3 timmar sedan
En gnista hopp om fredligare tider har tänts i Colombia. Landets regering och gerillagruppen ELN är överens om en sex månader lång vapenvila.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.