Sebastian Siemiatkowski berättar om hur hans fru Nina Siemiatkowski räddade hans liv.
Sebastian Siemiatkowski berättar om hur hans fru Nina Siemiatkowski räddade hans liv. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Stella Pictures

Sebastian Siemiatkowskis fru Nina räddade hans liv: "Så viktigt"

Studentlivet blev startskottet på Sebastian Siemiatkowskis alkoholmissbruk. Nu berättar han i TV4:s "Malou möter" om hur hans fru Nina Siemiatkowski räddade hans liv.


Framgångarna har avlöst varandra för Sebastian Siemiatkowski som år 2005 grundade företaget Klarna tillsammans med sina tidigare studiekamrater Niklas Adalberth och Victor Jacobsson.

Men i samband med studierna började också ett alkoholmissbruk ta form.

– När jag började plugga i Stockholm på Handelshögskolan så var det fest och studentliv och sådär. Men jag var lite mer berusad än alla andra och jag hade minnesluckor. Jag hade tidiga signaler som jag i dag förstår var kopplade till det här. Jag kunde inte hantera spriten lika bra som kompisarna, vilket jag trodde att jag kunde, säger han i TV4:s "Malou möter".

Därför sänkte inte Sebastian Siemiatkowski sin svindlande lön: "Inte jag som..."

Nina Siemiatkowski gav Sebastian Siematkowski ultimatum

Det var inte förrän Sebastian Siemiatkowskis fru Nina Siemiatkowski gav ett ultimatum som han beslutade sig för att bli nykter.

– Det kom till en situation till slut där hon sa "nu är jag inte tillsammans med dig längre om du fortsätter såhär", säger han i programmet och fortsätter:

– Där och då slutade jag bara dricka för att jag ville vara tillsammans med Nina. Jag älskade henne så himla mycket. Det var så viktigt för mig. Men hade du frågat mig om jag hade problem med alkohol, då hade jag sagt "ja, jo, men det har jag", pliktskyldigt. Men inuti så fanns det en röst som sa "äh, så himla farligt är det inte".

Inte förrän efter ett helt år av nykterhet kom Siemiatkowski till insikten att han verkligen varit beroende och att hans liv hade kunnat ha sett helt annorlunda ut om han fortsatt dricka alkohol.

– Helt plötsligt var det bara såhär: "shit, det hade gått åt skogen för mig", säger han i "Malou möter".

Allt om Sebastian Siemiatkowski: Frun Nina Siematkowski, pengarna och barnen

Läs alla våra artiklar om Sebastian Siemiatkowski här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.