Blommor, ljus och nallar utanför simbassängen vid Tångvallaskolan i Skanör-Falsterbo efter att en pojke har omkommit i en drunkningsolycka. Arkivbild.
Blommor, ljus och nallar utanför simbassängen vid Tångvallaskolan i Skanör-Falsterbo efter att en pojke har omkommit i en drunkningsolycka. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

6-årig pojke drunknade under idrottslektion – skolanställda döms

Den lilla pojken drunknade under en idrottslektion. Nu fälls fyra åtalade skolanställda av Malmö tingsrätt för arbetsmiljöbrott.


De tre pedagogerna på skolan samt rektorn på en skola i Falsterbo i Vellinge kommun åtalades för vållande till annans död efter att en sexårig pojke drunknade under en idrottslektion. 

Under lektionen uppmärksammade en elev att den 6-årige pojken låg på botten av bassängen. Det visade sig att pojken hade drunknat.

Dödsolyckan inträffade i augusti 2020.

Döms för arbetsmiljöbrott

Nu döms de te pedagogerna samt rektorn för arbetsmiljöbrott. Pojken drunknade i en bassäng med 40 barn och tre vuxna på plats. Flera av barnen var inte simkunniga.

– Tingsrätten menar att såväl lärarna som rektorn i och för sig framstår som kompetenta och ansvarstagande men i detta fall har de brustit i sina åligganden på ett sådant sätt att de ska dömas för arbetsmiljöbrott, säger rådmannen Håkan Olaussen i ett pressmeddelande.

Kommunen har skärpt sina badrutiner efter olyckan.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!