Växjö tingsrätt har häktat en 34-årig man som misstänks för att ha mördat en kvinna i Växjö 2011. Arkivbild.
Växjö tingsrätt har häktat en 34-årig man som misstänks för att ha mördat en kvinna i Växjö 2011. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

34-årig man häktas för tolv år gammalt mord på kvinna i Växjö

För över tolv år sedan mördades en kvinna i en villa i Växjö. Nu har en 34-årig man häktats misstänkt för mordet, rapporterar Smålandsposten.


Mannen är nära anhörig till den 58-åriga kvinnan och var efter mordet den 7 mars 2011 misstänkt för brottet. Han satt häktad i elva veckor, men släpptes i brist på bevis.

— Nya omständigheter har framkommit, säger åklagare Emma Berge till tidningen efter fredagens häktningsförhandling i Växjö tingsrätt.

Den nu 34-årige mannen greps i tisdags av polis efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

TT
/
Senaste nytt

Postnord-chefen för Sverige får gå omedelbart

Ministrar går i kippavandring mot antisemitism

Nio ministrar deltar i dag i en kippavandring i centrala Stockholm. Även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson går med i manifestationen mot antisemitism.

KI: Låt klimatpolitiken vara - stötta drabbade

Ändra inte i klimatpolitiken bara för att den får ekonomiska effekter för exempelvis bilåkare eller företag. Låt klimatpolitiken sköta minskade utsläpp, och använd i stället finanspolitiken för att stötta dem som drabbas hårdast. Det är innebörden av Konjunkturinstitutets (KI:s) rapport om fördelningseffekter av klimatpolitiken.

Kvinna på SUP dödad av haj

Ett amerikanskt par på smekmånad på Bahamas attackerades under en paddeltur på SUP-bräda av en haj. Kvinnan skadades så allvarligt att hon avled, skriver BBC.

Landshypotek sänker boräntor – igen

Landshypotek Bank sänker sina bundna boräntor med 0,25-0,40 procentenheter, skriver banken i ett pressmeddelande. Den rörliga boräntan, med tre månaders bindningstid lämnas oförändrad.

Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in"

En ny era i svensk försvarspolitik är ett faktum. Det nya samarbetsavtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser skickar avskräckande signaler, säger Jacob Westberg vid Försvarshögskolan.