Nu döms mannen i 45-årsåldern till fängelse
Nu döms mannen i 45-årsåldern till fängelse - Foto: Amir Nabizadeh/Tomas Oneborg/SvD/TT

Man i 45-årsåldern stal frimärken på Ica – döms till fängelse

När förbutiken på Ica stod obemannad passade en man i 45-årsåldern på att smyga in. Han stal en okänd mängd frimärken, en bilnyckel och en dator – och döms nu till fängelse.


När en anställd på Ica Björksätra glömde stänga dörren till ett kontorsutrymme i november förra året smet en man i 45-årsåldern in. 

Övervakningsbilder från butiken, som Arbetarbladet tagit del av, visar hur mannen stoppar flera okända föremål innanför jackan, innan han rör sig vidare mot förbutiken. Den var vid tillfället obemannad, och i videoklippen ser man hur mannen fortsätter leta efter potentiella saker att stjäla.

Smygandes inne i förbutiken blir han ertappad av en kvinnlig medarbetare. Hon och en manlig kollega jagade sedan mannen ut genom matbutikens entré. 

Nu döms mannen till fängelse

Totalt fick mannen med sig en nyckel till en firmabil, en okänd mängd frimärken och en dator. Ica-butiken krävde 29 000 kronor i ersättning för stöldgodset. 

Under onsdagen kom domen mot frimärkstjuven. Mannen döms till en månads fängelse för egenmäktigt förfarande samt stöld. Han ska även betala 2 500 kronor i skadestånd till Ica-butiken.

Den dömde mannen har påstått att han inte minns något av händelsen, och att han därför varken kan erkänna eller neka till gärningen, skriver Arbetarbladet.

Ica
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!