Ett Arlanda express-tåg spårade på lördagen ur vid Blackvreten tågdepå i höjd med Arlanda stad.
Ett Arlanda express-tåg spårade på lördagen ur vid Blackvreten tågdepå i höjd med Arlanda stad. - Foto: Pontus Lundahl / TT

Haverikommissionen: Tecken på brist på spåret

Statens haverikommission har sett tecken på att det finns en brist på rälsen efter att ett Arlanda express-tåg spårade ur på lördagen, rapporterar Ekot.


— Vi har hittat en indikation på en del i spåret som vi vill titta närmare på, säger Mikael Hillbo, spårtrafikutredare vid Haverikommissionen till Ekot.

Haverikommissionen undersöker platsen där ett Arlanda express-tåg tidigt på lördagsmorgonen spårade ur öster om Märsta. Syftet är att försöka ta reda på mer om vad som orsakade urspårningen.

Ett 70-tal passagerare fick evakueras och två passagerare skadades lindrigt i olyckan. Tre av tågets fyra vagnar lämnade spåret.

Ett formellt beslut om en haveriutredning kommer sannolikt senare i veckan, rapporterar Ekot.

Trafiken till och från Arlanda ställs in upp till en vecka, uppgav företaget A-train som driver Arlanda express på lördagen.

TT
Senaste nytt

Oskarshamn: Polisen rapporterar om trafikolycka

Hemtjänst dröjde med larm – vårdtagare dog

Hemtjänsten i Lunds kommun dröjde med att larma om hjälp i åtta timmar när en vårdtagare inte gick att "väcka" på morgonen. Vårdtagaren hade drabbats av en stroke och dog några dygn senare på sjukhus, rapporterar Sydsvenskan.

Polisen i Kristianstad rapporterar om misshandel

1 timme sedan
"Skadad man, Kristianstad.", skriver polisen på sin hemsida.

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

2 timmar sedan
Hundratals personer samlades för en ljusmanifestation i Fullerö utanför Uppsala på söndagskvällen, med anledning av sprängdådet som dödade en kvinna tidigare i veckan. Det är väldigt läskigt, man tänker på om det kommer hända en själv härnäst, säger Tina.

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

2 timmar sedan
Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

2 timmar sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.