En kvinna döms för att ha stulit 1,9 miljoner från arbetsgivare och uppdragsgivare. Arkivbild.
En kvinna döms för att ha stulit 1,9 miljoner från arbetsgivare och uppdragsgivare. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Kvinna "lånade" två miljoner – döms till fängelse

En kvinna stal nästan två miljoner från sina arbetsgivare för att kunna hålla uppe levnadsstandarden efter sin skilsmässa, nu döms hon till fängelse, skriver GP.


Kvinnan jobbade som vd på en redovisningsbyrå och hade utöver arbetsgivaren en annan uppdragsgivare. Totalt stal hon totalt 1,9 miljoner från företagen.

— Jag och min exmake hade en ganska bra standard. Jag ville bara att mina barn skulle ha samma, sade kvinnan i förhör enligt GP.

Kvinnan hävdade vidare i förhör att hon ämnade betala tillbaka de pengar hon "lånat" från uppdragsgivaren.

Kvinnan döms i tingsrätten för grov trolöshet mot huvudman, grov förskingring och två fall av grovt försvårande av skattekontroll till fängelse i två år, fem års näringsförbud och att betala tillbaka alla pengar.

TT
/
Relaterat
Senaste nytt

Småsparare satsar på svag krona

"Vampyrdrönare" ny del av ukrainsk offensiv

Drönaren Vampire ingår i bygget av en ny toppmodern drönararmé som ska skapa fördel för Ukraina i kriget. Men i takt med att ukrainarna skaffar sig övertag anpassar sig ryssarna och kommer i kapp, vilket hela tiden ställer krav på nya lösningar på slagfältet.

Jan Emanuel: Våldsvågen kan stoppas

Ett helt samhälle ställer sig frågan – hur stoppar man dagens våldsvåg? Jan Emanuel tror sig ha svaret. Är du myndig nog att skjuta någon är du också myndig nog att ta ett rejält straff.

Kommer inte åt E6: "Väldigt instabilt"

Trafikverket kommer ännu inte åt E6 efter jordskredet i Stenungsund, rapporterar P4 Väst.

Nya tvångsmedel paradigmskifte för övervakning

Polis får nu möjlighet att rikta hemliga tvångsmedel mot personer som inte är misstänkta för brott. Det här är ett paradigmskifte när det gäller de brottsutredande myndigheternas möjlighet att övervaka människor, säger Fredrik Bergman Evans, chef för Centrum för rättvisa.

Polis får nytt vapen mot gängen: "Vi är redo"

Just när gängvåldet slår som hårdast får svensk polis ett nytt efterlängtat verktyg: möjligheten att avlyssna personer utan brottsmisstanke. Förhoppningen är att kunna stoppa våld och mord innan det blir verklighet. Vi är redo från dag ett, säger Charlotta Höglund på Nationella operativa avdelningen (Noa).

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.