En kvinna döms för att ha stulit 1,9 miljoner från arbetsgivare och uppdragsgivare. Arkivbild.
En kvinna döms för att ha stulit 1,9 miljoner från arbetsgivare och uppdragsgivare. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Kvinna "lånade" två miljoner – döms till fängelse

En kvinna stal nästan två miljoner från sina arbetsgivare för att kunna hålla uppe levnadsstandarden efter sin skilsmässa, nu döms hon till fängelse, skriver GP.


Kvinnan jobbade som vd på en redovisningsbyrå och hade utöver arbetsgivaren en annan uppdragsgivare. Totalt stal hon totalt 1,9 miljoner från företagen.

— Jag och min exmake hade en ganska bra standard. Jag ville bara att mina barn skulle ha samma, sade kvinnan i förhör enligt GP.

Kvinnan hävdade vidare i förhör att hon ämnade betala tillbaka de pengar hon "lånat" från uppdragsgivaren.

Kvinnan döms i tingsrätten för grov trolöshet mot huvudman, grov förskingring och två fall av grovt försvårande av skattekontroll till fängelse i två år, fem års näringsförbud och att betala tillbaka alla pengar.

TT
/
Relaterat
Senaste nytt

Danmarks etiska råd vill utöka aborträtten

Ryssland: Flottchefen är inte alls död

Viktor Sokolov, befälhavare för ryska Svartahavsflottan, har i dag deltagit i ett videomöte med försvarsminister Sergej Sjojgu. Det hävdar den regimtrogna ryska nyhetsbyrån Ria, efter Ukrainas uppgifter om att Sokolov har dödats.

Tesla i fokus när EU granskar elbilar från Kina

Amerikanska Teslas leveranser av elbilar tillverkade i Kina är i fokus när EU granskar dumpning av elbilar som tillverkats med statliga kinesiska subventioner. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till flera källor. Teslas aktie faller i förhandeln på Wall Street efter uppgifterna.

Region riskerar skadestånd efter spermiestöld

Ett okänt antal donatorbarn i Halland berövades rätten till information om sitt genetiska ursprung. Det skedde i strid mot lagen och det var inte bara en enskild läkares ansvar. Slutsatsen dras i en extern rapport som genomförs på Region Hallands uppdrag.

Turkiet: Ja till Nato om vi får stridsflyg

Turkiet kommer att godkänna den svenska Natoansökan om USA håller sitt löfte om försäljning av F-16 plan till landet, säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan enligt Reuters.

Polisen utreder kulhål mot bostad i Haninge

1 timme sedan
Polis är på plats i Brandbergen i Haninge för pågående teknisk undersökning av kulhål mot en bostad.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.