Två personer hyrde ut ett radhus som byggdes om. Arkivbild.
Två personer hyrde ut ett radhus som byggdes om. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hyresgäst byggde om hus radhus – och hotade ägaren

Två personer i Stockholmsområdet fick sitt gemensamma radhus förstört och ombyggt i samband med en uthyrning, rapporterar Hem och hyra. Bland annat satte hyresgästen upp nya väggar i huset – och hotade ägaren.


Hyresgästen – som var ett företag – sade inför kontraktskrivningen att huset skulle användas som kontor och övernattningslägenhet för två eller tre personer. Men snart kom rapporter från grannar att betydligt fler personer än så hade flyttat in – och att bostaden hade byggts om för ändamålet.

— De hade byggt en massa små rum. Tre nya rum i källaren, två extra rum i vardagsrummet och på övervåningen byggdes ett nytt rum. Så totalt sex nya rum, säger en av ägarna till tidningen.

15 personer flyttade in i huset

Det visade sig att cirka 15 personer hade flyttat in i huset. Samtidigt mottog ägarna en mängd fakturor för ombyggnationerna, som de med hot uppmanades att betala. Hyresgästen slutade också att betala hyra och orsakade flera skador på radhuset.

För att få tillbaka sitt hus var ägarna tvungna att vända sig till tingsrätten, som dömde till ägarnas fördel efter det att huset varit uthyrt i cirka ett år. Hyresgästen ska också betala över 300 000 kronor för skadorna, pengar som Kronofogden ännu inte lyckats driva in.

TT
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!