En malmöbo skulle mata sin mammas fiskar. Det resulterade i ett nedbränt kök
En malmöbo skulle mata sin mammas fiskar. Det resulterade i ett nedbränt kök - Foto: Stella Pictures & Johan Nilsson/TT

Köket brann ner när mannen skulle mata sin mammas fiskar – så mycket tvingas han betala

En kvinna i Malmö bad sin vuxna son ta hand om hennes lägenhet. Istället brann köket ned och hela bostaden förstördes när han var på plats för att mata hennes fiskar. Anledningen till branden var då mannen lagade mat men somnade.


När mamman var borta skulle hennes vuxna son ansvara för att sköta om lägenheten. Det resulterade i en lägenhetsbrand som förstörde hela bostaden, det rapporterar Hem & hyra. 

Somnade med mat på spisen – vaknade av brandlarmet

Mannen var i sin mammas bostad, som är belägen i Malmö, kvällen då branden bröt ut, för att mata hennes akvariefiskar. I samma veva bestämde han sig för att laga mat, något han skulle komma att ångra då han lyckades somna med maten på spisen. Det resulterade i att han vaknade upp när brandlarmet tjöt, och då var det för sent. 

Mannen larmade SOS Alarm men skadorna ska trots det hunnit bli för stora. Räddningstjänsten har fastslagit i sitt protokoll att branden startat i en kastrull med olja eller matfett som stått på spisen. 

Skadorna drabbade hela lägenheten där de värsta förekom i köket som blev totalförstört och resten av bostaden ska ha blivit sotskadad. 

Krävdes på över en halv miljon kronor

Hyresvärden ansåg att mannen varit vårdslös och krävde honom på 600 000 kronor för skadorna. I fyra år har det hela varit en pågående tvist och när det hela skulle upp till förhandling i tingsrätten dök mannen inte upp. 

Nu har dock hyresvärden och mannen nått en förlikning. Istället för att betala det saftiga beloppet på 600 000 kronor, slår tingsrätten nu fast att han ska betala 100 000 kronor.

Relaterat
Senaste nytt

Dödsdomar i Iran för smuggelsprit

S, V och MP: Stoppa dråpslag mot folkbildningen

S, V och MP går ihop för att försöka stoppa det de kallar "dråpslaget" mot studieförbunden. Det är ansvarslöst och omdömeslöst. Det är bildningsfientligt, säger Amanda Lind (MP).

Danmarks etiska råd vill utöka aborträtten

1 timme sedan
I Danmark har kvinnor över 18 år rätt till fri abort fram till vecka tolv. Lagstiftningen har varit oförändrad i 50 år, men nu har landets etiska råd kommit med en ny rekommendation. Ett flertal i rådet menar att det bör vara fri abort fram till vecka 18.

Två bilar i krock utanför Örebro – stopp i båda körfälten

1 timme sedan
"Polisen är på plats vid en trafikolycka på länsväg 207 i närheten av Atleverket.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryska medier: Flottchefen är inte alls död

1 timme sedan
Viktor Sokolov, befälhavare för ryska svartahavsflottan, har i dag deltagit i ett videomöte med försvarsminister Sergej Sjojgu. Det hävdar regimtrogna ryska medier, efter Ukrainas uppgifter om att Sokolov har dödats.

Tesla i fokus när EU granskar elbilar från Kina

1 timme sedan
Amerikanska Teslas leveranser av elbilar tillverkade i Kina är i fokus när EU granskar dumpning av elbilar som tillverkats med statliga kinesiska subventioner. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till flera källor. Teslas aktie faller i förhandeln på Wall Street efter uppgifterna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.