En malmöbo skulle mata sin mammas fiskar. Det resulterade i ett nedbränt kök
En malmöbo skulle mata sin mammas fiskar. Det resulterade i ett nedbränt kök - Foto: Stella Pictures & Johan Nilsson/TT

Köket brann ner när mannen skulle mata sin mammas fiskar – så mycket tvingas han betala

En kvinna i Malmö bad sin vuxna son ta hand om hennes lägenhet. Istället brann köket ned och hela bostaden förstördes när han var på plats för att mata hennes fiskar. Anledningen till branden var då mannen lagade mat men somnade.


När mamman var borta skulle hennes vuxna son ansvara för att sköta om lägenheten. Det resulterade i en lägenhetsbrand som förstörde hela bostaden, det rapporterar Hem & hyra. 

Somnade med mat på spisen – vaknade av brandlarmet

Mannen var i sin mammas bostad, som är belägen i Malmö, kvällen då branden bröt ut, för att mata hennes akvariefiskar. I samma veva bestämde han sig för att laga mat, något han skulle komma att ångra då han lyckades somna med maten på spisen. Det resulterade i att han vaknade upp när brandlarmet tjöt, och då var det för sent. 

Mannen larmade SOS Alarm men skadorna ska trots det hunnit bli för stora. Räddningstjänsten har fastslagit i sitt protokoll att branden startat i en kastrull med olja eller matfett som stått på spisen. 

Skadorna drabbade hela lägenheten där de värsta förekom i köket som blev totalförstört och resten av bostaden ska ha blivit sotskadad. 

Krävdes på över en halv miljon kronor

Hyresvärden ansåg att mannen varit vårdslös och krävde honom på 600 000 kronor för skadorna. I fyra år har det hela varit en pågående tvist och när det hela skulle upp till förhandling i tingsrätten dök mannen inte upp. 

Nu har dock hyresvärden och mannen nått en förlikning. Istället för att betala det saftiga beloppet på 600 000 kronor, slår tingsrätten nu fast att han ska betala 100 000 kronor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.