Kändiskocken: Därför ska du ALDRIG grilla hamburgare
Brukar du grilla hamburgare? Det ska du sluta med. I alla fall om du ska lita på kändiskocken Erik Videgård.
Gillar du artikeln?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.
Erik Videgård, 63, är aktuell som en av kockarna i SVT:s nya satsning "Vilda kockarna".
Förutom det är 63-åringen ständigt återkommande i Nyhetsmorgon på TV4, där han delar med sig av recept och matlagningstips.
Här kan du läsa om när Erik Videgårds käke gick av mitt under en resa.
Erik Videgård: Så ska du tillaga hamburgare
Och det var i just Nyhetsmorgon som kocken levererade ett råd som nog fick både en och två tittare att hoppa till.
Det handlar om hamburgare – och hur den ska tillagas.
– Hamburgare ska man steka, inte grilla. Det är nummer ett, säger Erik Videgård i programmet.
– Det här är ren kemi. Fett ger saftighet i hamburgaren. Vad man vill ha är en frasig yta på toppen och saftigt inre. Lägger du det på en grill rinner allt fett ner i grillen, det börjar brinna och den blir torr och tråkig.
Hur rekommenderar då Erik Videgård att hamburgaren ska tillagas?
På stekstål, med hög värme.