En flicka i 10-årsåldern utsattes för ett knivdåd i Ängelholm på måndagen
En flicka i 10-årsåldern utsattes för ett knivdåd i Ängelholm på måndagen - Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra våldsbrott mot barn på kort tid i Ängelholm – polisen utreder kopplingen till misstänkta kvinnan

Polisen i Ängelholm utreder flera våldsbrott mot barn som inträffat efter 31 maj. Om den kvinna som misstänks för mordförsök har något med de brotten att göra vet man inte i nuläget.


Strax efter klockan 17 på måndagen larmades polisen i Ängelholm av en förbipasserande. Flickan, som är under 15 år, fördes till sjukhus med allvarliga skador.

I anslutning till brottsplatsen greps en 34-årig kvinna. Enligt TV4 höll hon i en blodig kniv vid gripandet. 

– Flickan är skuren med ett vasst föremål. Mannen som anträffar flickan har med poliser på plats troligtvis räddat livet på flickan, säger lokalpolisområdeschef Christian Nordin under en pressträff på tisdagen.

Kvinnan anhålls misstänkt för mordförsök

Enligt polisen finns det ingenting som tyder på att kvinnan och flickan är bekanta sedan tidigare. Den misstänka kvinnan har anhållits misstänkt för mordförsök efter knivskärningen. 

Flickans skadeläge är allvarligt men stabilt. 

Polisen i Ängelholm sökte efter kvinna innan knivdådet

De senaste dagarna har polisen i Ängelholm sökt efter en okänd kvinna som misstänkt för en rad våldsbrott. Överfallen ska ha inträffat på seneftermiddagen under perioden 31 maj–7 juni, enligt ett meddelande från den lokala polisen på Facebook.

Polisen undersöker nu om det finns ett samband även med gårdagens knivskärning.

– Vi har tidigare inte vetat vem det är, så vi kan inte med säkerhet säga att det är samma kvinna. Men det är inte en omöjlighet, säger Sara Andersson, presstalesperson polisregion Syd, enligt Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!