Stockholm stad bjuder på många härliga platser att fira midsommar på.
Stockholm stad bjuder på många härliga platser att fira midsommar på. - Foto: Fotograferna Holmberg/ Fredrik Sandberg/TT

Kvar i Stockholm över midsommar? Här är 5 ställen du kan fira på i innerstan

Planerar du på att att stanna i Stockholm över midsommar? Se våra tips på var du kan fira högtiden i innerstan!


Det är snart dags för en av Sveriges höjdpunkter - midsommarafton! Nyheter24 tipsar om de bästa ställena att fira den soliga storhelgen på för dig som skippar landstället i år.

Skansen – en populär midsommardestination sedan 1892

Fira hela midsommarhelgen på Skansen! Här kan du alla tre dagar delta i aktiviteter såsom dans runt majstången, binda blomkransar, skaka loss på en av dansbanorna eller bara njuta av den vackra naturen. Klockan 11 på midsommarafton kan du vara med och resa majstången. Mat och dryck kommer finnas att köpa på flera ställen på Skansen.

Priser:

Vuxna - 245 kronor

Barn (4-15 år) - 70 kronor

Student/pensionär - 225 kronor

Adress: Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården

Fjäderholmarna – Stockholms skärgård bara 30 minuter bort med båt

Vill du hålla dig nära Stockholm city men kunna njuta av midsommar i skärgården bara över dagen? Då är Fjäderholmarna den perfekta platsen för dig! Här bjuds det på dans runt en klassisk majstång, fiskdamm och tipspromenad. Fika kommer även finnas att köpa på plats. Midsommardansen kickar igång klockan 14 på midsommarafton.

Pris för båtbiljett: 185 kronor tur och retur

Avgångsplats: Strandvägen, kajplats 13

12 snapsvisor till midsommar att skriva ut till ert sånghäfte

Mosebacketerrassen – midsommarfirande med en vy

Mosebacketerrassen är en toppenplats för dig som vill fira högtiden på Stockholms södra höjder med utsikt över Mälaren. Dansa och sjung med när Patrik Arve, frontman i bandet Teddybears, sätter gung i Södermalm med klassiska midsommarsånger. Passa på och njut av en måltid på Södra Teatern. Utöver deras vanliga meny kommer man kunna beställa burgare, sallad och dryck.

Entrépris: gratis

Adress: Mosebacke Torg

Hasselbacken - midsommarfest på Djurgården

På den anrika Djurgårdskrogen Hasselbacken kan du njuta av ett midsommarfirande fyllt med allsång, lekar och snapsvisor. Värdar för fredagens underhållning är dragshow-artisterna Lillan och Tjorven. Som besökare kan du även vänta dig en eller en annan överraskning! Firandet startar klockan 12.

Pris: Fri entré. En trerättersmeny kostar 695 kronor för vuxna.

Adress: Hazeliusbacken 20

Femkamp på midsommar? 7 roliga lekar att använda som grenar

Vasaparken - börja fira tidigare midsommar än alla andra

I Vasaparken vid Odenplan, mitt i Stockholm city, kan du börja fira midsommar redan torsdagen den 22 juni. På denna dag firas Johannes döpares dag med musikuppträdanden, dans runt midsommarstång, salsadans, dj och workshop.

Pris: Fri entré

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!