Tishko Ahmed, 26, dömdes för mordet på 17-åriga Wilma Andersson.
Tishko Ahmed, 26, dömdes för mordet på 17-åriga Wilma Andersson. - Foto: Polisen och Privat

Tishko Ahmed varnad fyra gånger i fängelset – på en månad: "Idiot"

Tishko Ahmed, som avtjänar ett 18 år långt fängelsestraff för mordet på Wilma Andersson i Uddevalla, har fått fyra nya varningar i fängelset – inom loppet av en månad.


Det var i november 2019 som 17-åriga Wilma Andersson mördades av sin tidigare pojkvän Tishko Ahmed, 26. Polisen fann hennes huvud i en väska i parets gemensamma bostad i Uddevalla, medan resten av kroppen fortfarande inte hittats.

Under 2020 dömdes Ahmed till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefriden av hovrätten. Sedan dess har 26-åringen varit placerad på flera anstalter, däribland Kumla och Tidaholm. 

Den dömde mördarens tid bakom lås och bom har hittills kantats av problem och varningar. Här kan du läsa om Tishko Ahmeds våldsamma år i fängelset.

Tishko Ahmed kallade personal för "idiot"

Numera avtjänar Tishko Ahmed sitt straff på anstalten Hall och bara i maj månad blev han varnad hela fyra gånger.

Den 3 maj sysselsättningsvägrade 26-åringen, vilket föranledde månadens första varning. Fyra dagar senare, den 7 maj, misskötte sig Ahmed igen när han skulle förhöras angående två tidigare rapporter.

"Tishko Ahmed svarade personal på plats att de kunde ta förhören senare då han inte hade tid just då. Personalen uppmanade Tishko Ahmed om att det skulle åtgärdas där och då vilket gjorde honom upprörd. Han svarade personalen att de 'höll på med det där hela jävla tiden' följt av: 'du är en idiot, vet du det'", står i beslutet om att utfärda en varning för olämpligt uppträdande som Nyheter24 tagit del av.

"Personalen påpekade då att det var olämpligt att uttrycka sig på det sättet varpå Tishko Ahmed fortsatte att kalla personalen för 'idiot' och uppgav att det gav honom en bra självkänsla att uttrycka sig så."

I senare förhör har 26-åringen uppgett att han inte hade kallat personen för idiot "om han inte betedde sig som en".

Tishko Ahmed viftade med vev i fängelset

En händelse den 16 maj gav upphov till ännu en varning för olämpligt beteende. Tishko Ahmed ska då ha tagit loss en vev, som var placerad vid ett bord, under sin sysselsättning.

Han ska därefter ha börjat vifta med veven och produktionsledaren "fick säga till Tishko Ahmed vid ett flertal tillfällen innan han lyssnade".

Så lever Tishko Ahmed i fängelset – efter mordet på Wilma Andersson

Orden om Tishko Ahmed: "Varit arg och otrevlig"

En vecka senare, den 23 maj, uppstod problem ännu en gång under sysselsättningen eftersom 26-åringen inte arbetat som han ska enligt produktionsledarna som uppgett att han "varit arg och otrevlig" och ignorerat dem.

Vid ett tillfälle krävde Ahmed att få ett verktyg som inte ingick i hans arbetsuppgift och när han fick nej fick han ett raseriutbrott.

"Tishko Ahmed svarade med att bli arg, slängde alla sina arbeten i soporna och uppgav att han inte tänkte måla keramik längre", står det i beslutet där man utfärdar en varning för sysselsättningsvägran och olämpligt uppträdande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!