Jackie Arklöv dömdes för Malexandermorden 1999
Jackie Arklöv dömdes för Malexandermorden 1999 - Foto: Polisen/TT

Jackie Arklövs plan när han är fri: Flytt till hembyn eller jobb i Stockholm

Malexandermördaren Jackie Arklöv kan vara en fri man om tre år, men redan nu har han börjat smida planer för sitt nya liv, långt bort från anstalter och Kriminalvården.


I maj 1999 stegade Jackie Arklöv och Andreas Axelsson in på en bank i Kisa med dragna vapen, medan kumpanen Tony Olsson väntade utanför i en flyktbil. 

Därefter inleddes en intensiv biljakt med polisen hack i häl. Under flykten sköts polismännen Olle Borén och Robert Karlström ihjäl på nära håll i det som blev känt som Malexandermorden.

Här kan du läsa mer om Malexandermorden som skakade Sverige.

Jackie Arklöv fick straffet tidsbestämt - kan vara ute 2026

I förra veckan stod det klart att Jackie Arklövs straff tidsbestäms. Om allt går enligt plan kan han vara en fri man till hösten 2026 – men vad ska han hitta på?

Sedan den första permissionen på egen hand i december 2021 har han haft ytterligare 15 obevakade permissioner. Vid domstolsförhandlingen i Örebro tingsrätt har han sagt att han besökt hemkommunen Storuman vid åtminstone ett av dessa tillfällen.

Smugglat in porr, tjuvrökt och gått i kloster – så lever Jackie Arklöv i fängelse

Planen: Hit kan Jackie Arklöv flytta efter frigivningen

Och efter frigivningen är det inte helt omöjligt att det är dit Arklöv flyttar, enligt uppgifter från Örebro tingsrätt som Folkbladet tagit del av. Där bor inte bara hans föräldrar, utan han ska även ha fixat en tänkbar praktikplats i Storuman.

Ytterligare en idé är att flytta till en annan okänd kommun i Sverige, där Jackie Arklöv står i bostadskö. Han utesluter inte heller att jobba inom avhopparorganisationen Exit på Fryshuset i Stockholm.

Enligt uppgifter från Folkbladet bedömer Arklöv sina chanser att anställas på ett jobb som små. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!