Här är staden där invånarna onanerar mest
Här är staden där invånarna onanerar mest - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Pexels

Svenska staden där invånarna onanerar mest: "Några gånger i veckan"

Hur ser svenskarnas onanivanor ut egentligen? Rätt olika beroende på vem du är och var du bor, visar Lelos Onanirapport 2023. Och det finns en stor, svensk stad där man är extra bra på att frigöra tid till egen tillfredställelse.


Det finns stora skillnader i svenskarnas onanivanor – det visar Lelos Onanirapport 2023, framtagen av Kantar Sifo. 

Statistiken samlades in mellan den 1 och 12 april 2023 med totalt 1 000 deltagare i åldrarna 18-79 år. Resultatet är riksrepresentativt.

Resultatet: Män onanerar mer än kvinnor

Rapporten visar bland annat att en tiondel av alla män onanerar varje dag, medan samma siffror för kvinnor bara uppgår till en procent. 12 procent av de tillfrågade kvinnorna uppger att de aldrig tillfredställer sig själva. 

– Onani är något som fortfarande kan uppfattas tabubelagt, vilket kan påverka hur bekväm man känner sig med att onanera. Framför allt är det kvinnors sexualitet som än idag kan ses som tabubelagd eller skamlig, något som skulle kunna förklara resultatet i rapporten, säger Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på Lelo, i ett pressmeddelande.

Foto: Lelo

Här onanerar svenskarna mest

Men det är inte det enda som den riksrepresentativa rapporten kommit fram till. Den visar nämligen att svenskarnas onanivanor skiljer sig åt beroende på var i landet man bor, och staden där man onanerar allra mest i är Göteborg.

"I Sveriges näst största stad, Göteborg, onaneras det som mest. Närmare hälften (47 procent) av göteborgarna svarar att de onanerar några gånger i veckan eller oftare. Tätt därefter kommer stockholmarna på 43 procent", skriver Lelo.

Här är staden där det onaneras flest gånger på en vecka:

  1. Göteborg: 47 procent onanerar några gånger i veckan eller oftare
  2. Stockholm: 43 procent onanerar några gånger i veckan eller oftare
  3. Malmö: 37 procent onanerar några gånger i veckan eller oftare

Källa: Lelo via Aftonbladet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!