Lisebergs VD Andreas Andersen har kommenterat den olyckliga händelsen på Gröna Lund.
Lisebergs VD Andreas Andersen har kommenterat den olyckliga händelsen på Gröna Lund. - Foto: Adam Ihse/TT/Stella Pictures

Liseberg-vd:ns pik mot Gröna Lund: “Inte med 35 år gamla tåg som på Gröna Lund”

Efter den tragiska olyckan på Gröna Lund under söndagen gick Lisebergs vd Andreas Andersen ut med en kommentar kring händelsen.


Det var på söndagen som en kvinna i 30-årsåldern dog och nio personer skadades i en tragisk olycka på Gröna Lund. Händelsen skedde på bergochdalbanan Jetline, varpå ett vagnshjul lossnade och resulterade i att en del av vagnen spårade ur. Efter olyckan har Gröna Lunds informationschef Annika Troselius gått ut med ett uttalande där hon uttrycker sin sorg kring den ödesdigra dagen. 

– Det är oerhört allvarligt och tragiskt, säger Troselius till Aftonbladet.

Enligt informationschefen är säkerheten A och O och alla attraktioner kontrolleras innan de får öppnas inför säsongen. Dessutom kontrolleras de både dagligen och veckovis. 

Tyskt företag bakom Jetline – och ett par Lisebergsattraktioner

Det är det tyska företaget Zierer som har tillverkat både Jetline och Nyckelpigan på Gröna Lund, men även Lisebergs attraktioner Rabalder och Lisebergsbanan - något som väckt reaktioner bland många. Men enligt Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg, kan besökare känna sig trygga med att åka bergochdalbanor på svenska nöjesparker, skriver Göteborgsposten.

– Vi har rigorösa säkerhetskontroller, säkerheten är alltid viktigast, säger Lindberg till tidningen.

Trots att både Gröna Lund och Liseberg gör regelbundna säkerhetskontroller pikar vd:n för den sistnämnda nöjesparken en särskild skillnad mellan deras och Gröna Lunds åkattraktioner.

– Vi kör alltså med fem år gamla tåg och inte med 35 år gamla tåg som på Gröna Lund. Det gör att den tekniska bedömningen är ganska annorlunda, säger Andreas Andersen till TT.

Nyheter24 har sökt Liseberg för en kommentar kring vd:ns uttalande. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!